Home Nieuws Stan Valckx ziet PSV worstelen: ‘Unnerstall was betere goalie dan Benítez’

Stan Valckx ziet PSV worstelen: ‘Unnerstall was betere goalie dan Benítez’

713
0

Stan Valckx wordt nog geregeld naar zijn mening gevraagd als het over de staat van PSV gaat.

Logischerwijs is de Limburger momenteel niet zo te spreken over de prestaties van de club. Valckx ziet dat er veel ruimte is om te verbeteren. Valckx vertelt in het Eindhovens Dagblad dat hij specialisten mist in de defensie en dat PSV zich op Champions League niveau moet gaan versterken.

De Limburger ziet PSV worstelen en dan vooral defensief gezien. PSV heeft in deze fase bijna exact hetzelfde aantal tegendoelpunten als een jaar geleden. Dat terwijl Joël Drommel plaats moest maken voor Walter Benítez. Valckx is nog steeds een groot fan van de Duitse keeper van FC Twente.

“Benítez is een verbetering, maar ik blijf erbij dat Lars Unnerstall voor PSV een betere goalie was geweest”, zegt Valckx in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Niet omdat hij geen fouten maakt, want ook hij heeft af en toe een slecht moment. Maar hij pakt echt regelmatig punten voor je ploeg. Dat heb ik Benítez misschien een enkele keer zien doen.”

Ook van de verdedigers die onder Ruud van Nistelrooij veelal stuivertje wisselen is Valckx niet onder de indruk. “Er is niemand die er echt bovenuit steekt, moet ik vanaf de zijkant zeggen. Ik weet dat het makkelijk geoordeeld is, maar de focus lijkt toch vaak te liggen op goed willen voetballen en aanvallend spelen, terwijl verdedigen altijd de basis is. Vroeger werd het nog meer als een eer gezien om de nul te houden, heb ik weleens de indruk.”

Valckx ziet Jordan Teze en Armando Obispo de kansen blijven krijgen van Ruud van Nistelrooij. Ook over André Ramalho is Stan Valckx niet erg te spreken. Valckx vindt dat PSV zich meer moet richten op Champions League-niveau. “Bij de huidige verdedigers heb je dat gevoel niet en ook niet per se dat ze er naar toe kunnen groeien”, aldus een kritische Stan Valckx.


Vorig artikelSneijder waarschuwt PSV over vorm Xavi Simons: ‘Reageerde minder blij na eerste goal’
Volgend artikelNiets is onmogelijk in het Wonder van Eindhoven: Van Nistelrooij deelt ‘3-0 scenario’ ervaring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in