Home Nieuws Stan Valckx teleurgesteld over niveau verdedigers

Stan Valckx teleurgesteld over niveau verdedigers

10
0

Stan Valckx was door de jaren heen een echte verdediger. De Limburger was geen type Jaap Stam maar stond wel degelijk zijn mannetje. Valckx kon genieten van het pure verdedigen maar mist deze spirit in Nederland en hij denkt de oorzaak te kennen.

De voormalig centrale verdediger van PSV ziet bij PSV veel aanvallende klasse maar mist de echte verdedigende kwaliteiten. “Het is een paar jaar allemaal wel heel jong geweest bij PSV, de juiste balans was er niet. Voetballend zag het er best aardig uit, er waren goede spelers. Maar er ontbrak altijd wel iets”, zegt Valckx tegen Voetbal International.
“Als je alleen al kijkt naar de backposities in ons land. Daar spelen voornamelijk offensief ingestelde spelers. Het verdedigende aspect is altijd een ondergeschoven kindje geweest. We hebben in dat opzicht met z’n allen de verkeerde route gekozen. Een Nederlandse back hoort het liefst dat hij aanvallend goed is. Als je tegen hem zegt: Je bent een pure verdediger, een echte kuitenbijter. Maar aanvallend, qua voorzetten, kan het allemaal nog wel wat beter, dan ziet hij dat als een vernedering.”

“Vertaal je dat naar PSV, dan kom je uit bij Jetro Willems, ook al is hij nu geblesseerd en Santiago Arias. Hun kwaliteiten liggen in het opbouwende en aanvallende gedeelte. Daarin doen ze het aardig, maar verdedigend zijn ze kwetsbaar”, zegt de huidige technische manager van het Cypriotische Anorthosis Famagusta.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here