Home Nieuws Stan Valckx kijkt nog altijd met een schuin oog naar PSV: ‘Zo’n...

Stan Valckx kijkt nog altijd met een schuin oog naar PSV: ‘Zo’n aanpak doet iets met de dynamiek in een groep’

1458
0

Stan Valckx is al jaren vertrokken bij PSV maar volgt de club nog altijd op de voet.

De Limburger geldt als PSV man en kijkt nog altijd naar de resultaten van ‘zijn’ club. Valckx is nog altijd bedreven in zijn vak en leert iedere dag nog nieuwe dingen. Met Luc Nilis heeft hij nog altijd veel contact en de PSV lijntjes lopen nog steeds daar. Stan Valckx en PSV zullen nooit helemaal los van elkaar geraken. Vanuit Venlo beziet hij de situatie bij PSV met veel genoegen aan want de club maakt een transformatie door.


De oud-verdediger vindt dat PSV in een interessante fase zit en heeft wel geloof in de aanpak van Roger Schmidt. Wel denkt de td van VV dat de club tijd nodig heeft om de lijn van Schmidt echt te kunnen doortrekken en er successen mee te kunnen gaan behalen.

“Ze hebben een trainer gekozen met een eigen manier van werken, iemand die zich vast zal laten adviseren door mensen die de hele tijd naar de statistieken kijken. Misschien lopen ze wel voor op ons, of op mij in ieder geval. Maar zo’n aanpak doet iets met de dynamiek in een groep”, vertelt de bestuurder van VVV Venlo in gesprek met Voetbal International.

“Ik heb twintig jaar in een kleedlokaal gezeten. Daar wordt nu gesproken over de trainer, worden onderling grappen gemaakt. Zo ging het vroeger en zo gaat het nou nog steeds”, stelt Valckx. “Je moet zorgen dat je je spelers niet kwijtraakt. Dat gevaar is er gewoon. Dat ze denken: ‘Hij zal me straks wel weer eruit halen, het zal allemaal wel. Hij zoekt het maar uit.’ Als zo’n aanpak aanslaat, ben je de koning. Als resultaat uitblijft, is het linke soep”, aldus Stan Valckx over PSV en de gekozen strategie onder Schmidt.