Home Nieuws Stadium Inside | Hier zijn PSV en de 3500 fans tellende aanhang...

Stadium Inside | Hier zijn PSV en de 3500 fans tellende aanhang vanavond te gast

503
0

PSV speelt donderdagavond in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán de uitwedstrijd tegen Sevilla FC.

PSv wordt gesteund door maar liefst 3500 meegereisde fans vanuit Nederland en enkele tientallen woonachtig in Spanje. Ook in Sevilla en omliggende steden zijn PSV supporters woonachtig die de belnagrijke uitwedstrjd niet willen missen. of PSV een basis gaat leggen voor een langer vervolg in het Europa League toernooi, weten we donderdagavond rond de klok van 23u.

Aan de steun van de fans zal het niet liggen. 3500 fans sterk, van heinde en verre het elftal van Ruud van Nistelrooij achterna reizend en hopend op een aantal fraaie doelpunten van Luuk de Jong of Xavi Simons.

Het stadion van Sevilla is reeds enkele keren verbouwd geweest en is vernoemd naar voormalig voorzitter Ramón Sánchez-Pizjuán. Onderstaande video neemt je mee tot in de krochten van het stadion, gelegen aan de oostkant van de stad.

In 1982 werd het toen veel grotere stadion naar een capaciteit van 66.000 supporters teruggebracht, Tegelijkertijd werd het stadion verbouwd voor het WK voetbal van 1982 in Spanje. Later door de invoering van zitplaatsen, werd de capaciteit teruggebracht tot maximaal 43.000 toeschouwers.

Voetbalclub Sevilla FC heeft zelf ook een eigen video geproduceerd waarin het stadion getoond wordt. Zie onderstaande video.

Sevilla FC en PSV trappen donderdagavond om 21u af voor de zogenaamde tussenronde van de Europa League. De return in het Philips Stadion is volgende week donderdagavond.


Vorig artikelKan PSV na de afgang in San Sebastian nu wel een Spaanse opponent in eigen huis verslaan? Vink richt pijlen op Sangaré
Volgend artikelSpaanse media richten pijlen op Simons en PSG: ‘Degene die beslist ben ik’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in