Home Nieuws Stadioncapaciteit teruggeschroefd door veiligheidsprobleem, kleine groep Sevilla fans naar Eindhoven

Stadioncapaciteit teruggeschroefd door veiligheidsprobleem, kleine groep Sevilla fans naar Eindhoven

1120
0

PSV heeft een officiele mededeling gedaan over de capaciteit van het Philips Stadion.

De club heeft besloten om per direct de capaciteit van het uitvak te halveren. Er heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de veiligheid van het stadion. De aanleiding om het stadion te onderzoeken was een incident in het Goffertstadion. In oktober 2021 stortte een deel van het uitvak tijdens de Gelderse Derby tegen Vitesse in. Constructiemetingen in het Philips Stadion hebben uitgewezen dat het uitvak van het stadion mogelijk aanpassingen nodig heeft.

PSV meldt het volgende over het terugschroeven van de capaciteit van het uitvak. ‘Daarom gaan we in het uitvak extra aanpassingen doen, want we willen vanzelfsprekend alles uitsluiten’, zegt Sjors van den Boogaart, directeur van het Philips Stadion, op de clubsite. ‘

We kiezen per direct voor een tijdelijke oplossing in de vorm van een capaciteitsbeperking, een versteviging en werken ondertussen verder aan een permanente oplossing. Sevilla komt donderdag met een beperkt aantal fans naar Eindhoven waardoor er geen probleem ontstaat, aangezien het binnen de aangepaste capaciteit past. Voor de wedstrijd tegen FC Twente kunnen we helaas niet alle gasten uit Enschede huisvesten’, klinkt het.

De besluitvorming geeft felle reacties op sociale media. Veel fans zijn niet te spreken over de maatregelen en fans van andere clubs reageren zo mogelijk nog feller. PSV zal de fans van Sevilla dus niet behoeven teleur te stellen omdat er maar een beperkte groep zal afreizen naar Eindhoven.


Vorig artikelBestaat het Wonder van Eindhoven?
Volgend artikelPSV watcher vreest voor ranglijst en plaatsing voor Conference League

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in