Home Nieuws Stad en club van mogelijk toekomstig PSV doelman Cillessen eert Guus Hiddink...

Stad en club van mogelijk toekomstig PSV doelman Cillessen eert Guus Hiddink voor bijzondere daad

3619
0

Guus Hiddink staat dit weekend in de picture in Valencia. Bij één van zijn vorige werkgevers volbracht Hiddink 30 jaar geleden een bijzondere daad.

De club van mogelijk toekomstig PSV doelman Jasper Cillessen eert Hiddink dit weekend op het stadhuis van Valencia. In de periode 1991-1994 leidde Guus Hiddink drie seizoenen Valencia met wisselende successen. De lokale autoriteiten hebben Hiddink nu uitgenodigd voor een ceremonie op het stadhuis in het weekend van de derby Valencia-Levante om te gedenken, dat hij dertig jaar geleden als trainer van Valencia een vlag uit Mestalla Stadion liet verwijderen. Het betrof niet zomaar een vlag, maar een nazivlag.

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Albacete op 9 februari 1992 zag Hiddink bij de warming-up, dat er in het eigen supportersvak een vlag hing met een symbool van de nazi’s. Hiddink gaf zijn teammanager direct opdracht om de vlag te laten verwijderen en voegde eraan toe, dat hij weigerde met zijn team het veld op te gaan als dat niet gebeurde. De vlag werd weggehaald en de wedstrijd gespeeld maar na afloop ging het niet meer over de wedstrijd maar over het incident wat men in Valencia nog altijd niet vergeten is. Hiddink werd toen vanuit geheel Europa bedolven onder de complimenten over zijn actie.

Guus Hiddink gaat dus dertig jaar later geëerd worden op het stadhuis van Valencia. Het toen kleine gebaar werd groots ontvangen en dus is men in Spanje de actie van Guus Hiddink nog lang niet vergeten, schrijven Spaanse media, die 30 jaar geleden ook onder de indruk waren van de dadendrang van Guus Hiddink. De Spaanse kranten wisten ook felle kritiek te uiten op de toenmalige voorzitter van Valencia, die de actie juist afkeurde omdat Hiddink de trainer was die zich ‘slechts’ met voetbal diende te bemoeien.


Facebook Comments Box