Home Nieuws Veerman-fan Van der Vaart steggelt over toekomst bij PSV

Veerman-fan Van der Vaart steggelt over toekomst bij PSV

454
0

Joey Veerman staat dinsdagavond in de basis in de formatie van Peter Bosz. Met Veerman gaat PSV op jacht naar drie punten in Noord-Frankrijk.

Gechargeerd gezegd wordt het voor Joey Veerman ook eens tijd een keer op te staan en PSV naar een eclatante uitoverwinning in een Europese wedstrijd te leiden. De middenvelder bezit de kwaliteiten dit te bewerkstelligen maar dient het ook een keer tot uitvoer te brengen. Of dat vanavond in Lens al tot de mogelijkheden zal gaan behoren weten we rond de klok van 23u.

Hoe staat Veerman er heden ten dage op bij de analisten van dienst? De analyses zijn veelal positief te noemen. Zo geeft Van der Vaart aan fan te zijn van de middenvelder van PSV maar spreekt hij tegelijkertijd uit dat PSV het plafond is voor Joey Veerman. Een toekomst in de Premier League ziet Van der Vaart dan ook niet meteen zitten.

Bij Rondo werd maandagavond het algehele potentieel van Veerman onder de loep genomen. Aan de discussie deden ondermeer Jan en Youri Mulder, Marco van Basten en Rafael van der Vaart mee. ‘Ik ben echt van de fanclub. Ik vind het een geweldige speler. Maar helaas voor hem PSV-niveau, denk ik. Hij moet niet weggaan’, zei Van der Vaart.

‘Weet ik niet, ik vond hem bij het Nederlands elftal ook goed’, reageerde Youri Mulder. ‘Je ziet gelijk: hij komt erin, dan gaan er ballen naar voren. Waar je met Frenkie de Jong wel eens denkt: speel ‘m nou eerder af. Die gaat dan eerst nog dribbelen. Maar Veerman maakt het spel echt snel.’

Marco van Basten ziet een tekortkoming bij Veerman maar is wel van mening dat Veerman een prima speler is. ‘Aan de bal vind ik hem wel echt goed. Dat is een positief iets. Maar als ze de bal niet hebben, dan heb je wel iets negatiefs. Hij is niet snel. Hij verliest ook wel eens een bal. Die goal van Sevilla die afgekeurd werd was ook zijn fout. Je moet weten wanneer je de bal niet mag verliezen. Daarin is hij soms nog een beetje te speels.’

De 24-jarige Veerman speelt sinds januari 2022 voor PSV nadat de club hem voor zes miljoen overnam van Heerenveen. Peter Bosz liet vanaf het begin van het seizoen weten dat Veerman zijn speler voor het middenveld is. En het gaat dit seizoen dan ook prima met Joey Veerman. Dit seizoen was hij tot nu toe in de Eredivisie goed voor zes assists en twee doelpunten in negen Eredivisie-duels.


Vorig artikelFabrizio Romano richt pijlen op Walter Benítez en verwacht komende zomer beweging op de transfermarkt
Volgend artikelHoe kijkt men in Frankrijk naar uitmuntende Boscgali, die openbaart dat Lens de favoriete club van zijn moeder is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in