Home Nieuws Staat El Ghazi klaar om Gakpo op te volgen? ‘Een uitstekend alternatief’

Staat El Ghazi klaar om Gakpo op te volgen? ‘Een uitstekend alternatief’

3479
2

Een fitte Anwar El Ghazi is voor ieder elftal goud waard. De vraag is of El Ghazi weer helemaal top- en wedstrijdfit de winterstop uit is uitgekomen.

Wie El Ghazi in Marbella aan het werk zag, is geneigd ja te zeggen want het was zo nu en dan zeker flitsend te noemen wat de aanvaller liet zien op de velden van het Marbella Football Center. Maar er is natuurlijk meer dan fit zijn want fit blijven is een tweede. Dat gold in mindere mate eerder ook voor Cody Gakpo, die bij PSV ook seizoenen kende dat de ene blessure de andere blessure opvolgde. Dit seizoen heeft Gakpo stukken minder last van blessures en meteen gaan zijn prestaties door het dak.

In Engeland is men wat maar wat benieuwd naar Gakpo. Gaat de aanvaller nog enkele stappen voorwaarts zetten of is acclimatiseren et grote doel het eerste jaar? In Londen bij Arsenal, in Manchester bij United maar eigenlijk door geheel Europa is men benieuwd naar de verdere ontwikkeling van Gakpo. Hoe dan ook, voor PSV is belangrijk geworden om het vertrek van de sterspeler op te vangen. Ook daar zijn de meningen over verdeeld want is het niet een half jaar te vroeg om de aanvaller te verkopen nu PSV er goed voor staat in de competitie?

“Dit is het juiste moment”, zegt Bruggink tegen ESPN. “Hoewel het technisch directeur John de Jong zijn kop kostte, heeft PSV er goed aan gedaan om hem niet afgelopen zomer te verkopen. Nu heeft hij een goed WK gespeeld en is hij er zelf ook klaar voor.”

“Hij zal bij Liverpool een halfjaar de tijd krijgen om aan het niveau te wennen, vanaf volgend seizoen moet hij er staan”, stelt Bruggink, die denkt dat PSV de opvolger van Gakpo al in huis heeft. “Ze hielden er al rekening mee dat Gakpo zou vertrekken deze winter”, zegt hij. “Ik denk dat El Ghazi zijn positie zal overnemen. Vanaf de linkerkant is hij een uitstekend alternatief is”, is Bruggink helder over de kwaliteiten van El Ghazi.

Ook PSV watcher Marco Timmer is dezelfde mening toebedeeld. Timmer zag El Ghazi in Marbella bijvoorbeeld uitblinken in de oefenwedstrijd tegen het Italiaanse Sassuolo. De aanvaller maakte op prachtige wijze een doelpunt door raak te schieten in de verre hoek, naast het feit dat El Ghazi scherp oogt en topfit lijkt.


Vorig artikelInterview Ruud van Nistelrooij | Met vertrouwen richting de tweede seizoenshelft
Volgend artikelGelaten stemming op de Herdgang na vertrek Gakpo: ‘Kampioenschap wordt moeilijk’

2 REACTIES

  1. @PSV1913! Helemaal mee eens. Cody is naar mijn mening een geweldige voetballer, maar nu zullen andere moeten opstaan. Er is voldoende kwaliteit. Wij worden gewoon kampioen.

  2. kom op psv fan s
    omdat cody nu verkocht is aan liverpool wordt t kampioenschap moeilijk ??
    er zijn okk nog andere spelers die t team op sleeptouw kan nemen b v luuk de jong of el ghazi of t hele team zelf jaa cody is altyd goed geweest voor ons psv dat klopt!!!
    maar nu cody weg is moeten we niet t koppie laten hangen vol frisse moed de 2de seizoens helft tegemoed gaan met een thuis wedstrijd 7 januari a s tegen sparta Rotterdam ook zonder cody kunnen we wedstrijden winnen& moeten we winnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in