Home Nieuws Staat Andre Ooijer achter wisselbeleid Roger Schmidt? ‘We moeten andere rustmomenten zoeken’

Staat Andre Ooijer achter wisselbeleid Roger Schmidt? ‘We moeten andere rustmomenten zoeken’

2192
0

Net na PSV – Feyenoord werd er door verschillende media naar buiten gebracht dat Andre Ooijer en Roger Schmidt een onderling incidentje hadden.

Het leek uiteindelijk niet veel voor te stellen maar toch werd duidelijk dat teammanager Bas Roorda tussen beide diende te komen. Of het incidentje met het wisselbeleid te maken tijdens de wedstrijd PSV – Feyenoord of het van een andere aard was, is niet geheel duidelijk. Klik HIER voor het artikel over het incident.

Roger Schmidt kreeg afgelopen weken veel kritiek over zijn wisselbeleid maar toch waren er ook steeds meer medestanders voor Schmidt want de Duitse trainer lijkt toch ook geregeld het gelijk aan zijn zijde te hebben.

Schmidt gunt spelers als Gakpo en Madueke nu eenmaal weleens rust en toch geraken ze geblesseerd. Zo is Madueke op de weg terug waar hij toch door overbelasting een spierblessure had opgeopen.

In gesprek met PSV TV vertelt Andre Ooijer hoe het er op de Herdgang aan toe gaat in een periode van interland voetbal. Hoe kijkt Ooijer naar de rustverhoudingen die spelers toch nodig hebben?

”Uiteindelijk moet je de rust inplannen waar het mogelijk is”, zegt André Ooijer bij PSV TV. ”Neem bijvoorbeeld Cody Gakpo die vorig weekend dan niet vrij was. Voor hem moeten we dus andere rustmomenten zoeken en dat is soms best een beetje puzzelen.”

Ooijer was zelf ook international en herkend zich in de situatie van Gakpo. ”Ík vond het persoonlijk altijd een hele eer om voor het Nederlands Elftal te voetballen. Op een gegeven moment ga je aan weinig rust wennen, maar ik speelde pas om mijn dertigste de meeste wedstrijden en voor jonge jongens is dat heel anders.”

Klik HIER voor het eerdere artikel over het vermeende incident tussen Andre Ooijer en Roger Schmidt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here