Home Nieuws Staande ovatie voor Luuk de Jong bij terugkeer in Sevilla

Staande ovatie voor Luuk de Jong bij terugkeer in Sevilla

15693
0

Luuk de Jong keerde dinsdagavond met FC Barcelona terug bij zijn eigenlijke werkgever Sevilla.

Beide clubs hadden nog een inhaalduel op de agenda staan en dus streden Sevilla en FC Barcelona dinsdagavond in een nat Sevilla om de drie punten. Voor de Jong was het natuurlijk een bijzonder duel maar hij heeft zich niet van zijn beste kant laten zien. De oud-PSV’er stelde woensdagavond teleur nadat hij in de 85ste minuut in het veld kwam.

De pinchhitter van Barcelona mocht in de 85ste minuut invallen voor Frenkie de Jong. Het leverde Luuk de Jong wel meteen een staande ovatie van het Sevilla publiek op. De Jong scoorde slechts negentien keer in 95 optredens, maar zijn twee goals in de gewonnen Europa League-finale tegen Internazionale (3-2) op 21 augustus 2020 hebben ervoor gezorgd dat hij nog altijd populair is bij de supporters van Sevilla. Dat lieten zij dus merken met een staande ovatie toen De Jong in mocht vallen van Xavi.

Een staande ovatie of niet, de Spaanse krant Marca ziet dat Xavi van alle problemen die het heeft het moeilijkst kan omgaan met de spitspositie. “Barcelona heeft zijn spel verbeterd maar mist een doelpuntenmaker. Het gemis van een nummer negen kostte Barca de overwinning tegen Sevilla”, stellen de Spaanse media vast, die daarmee opnieuw niet hoog opgaven van invaller de Jong.

In de zomer wilde PSV Luuk de Jong huren van Sevilla. Roger Schmidt gaf destijds aan dat hij ‘nee’ tegen de club had gezegd en dat hij wellicht op een later moment zou terugkeren naar PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here