Home Nieuws Staan Mark van Bommel en John de Jong lijnrecht tegenover elkaar?

Staan Mark van Bommel en John de Jong lijnrecht tegenover elkaar?

127
0

Mark van Bommel deed het onlangs af als grote onzin. Van Bommel en John de Jong zouden niet met elkaar door één deur kunnen en zelfs lijnrecht tegenover elkaar staan.

De geruchten daarover blijven toch de ronde doen, weten verschillende media. Het lijkt uit de lucht gegrepen want hoe makkelijk is het om te wijzen naar de onderlinge verhoudingen tussen een td en trainer die ondermaats presteren? Het antwoord is: heel makkelijk en erg overdreven.

“Bij PSV is toch een soort van machtsstrijd aan de gang”, denkt Algemeen Dagblad-journalist Mikos Gouka in Voetbal op Vrijdag.

“De geluiden zijn wel duidelijk dat Van Bommel aan één kant staat en aan de andere kant staat dan de technisch directeur, John de Jong. Er zingen al namen rond van potentiële opvolgers van de trainer. “Dan hoor je de namen vallen van Vennegoor of Hesselink, Ruud van Nistelrooij. Toon Gerbrands staat daar een beetje tussenin, maar hij was ook niet heel uitgesproken of Van Bommel in mei nog de trainer van PSV is”, aldus Gouka, die daarmee bewijst weinig kijk op de situatie in Eindhoven te hebben. Vennegoor of Hesselink dan wel Ruud van Nistelrooij als mogelijke opvolger van Mark van Bommel opsommen, slaat als een tang op een varken.

De heren analisten en journalisten erkennen wel dat de huidige situatie zeldzaam is voor PSV en dat is een positieve insteek en eigenlijk een compliment voor de club waard. “Het komt niet vaak voor dat PSV in zo’n situatie zit, zegt Gouka.

“Een flinterdun lijntje waar ze opzitten, niet ‘des PSV’s’. Alsof ze zich dat hebben aangetrokken. Nu moet de echte Van Bommel, zoals hij altijd is geweest met het mes tussen de tanden, van zich afbijten en die ploeg langs Fortuna helpen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here