Home Nieuws Spurs verdediger Davidson Sánchez genoemd als potentiële verdedigende versterking voor PSV

Spurs verdediger Davidson Sánchez genoemd als potentiële verdedigende versterking voor PSV

23337
1

PSV en Peter Bosz zijn op zoek naar verdedigende versterking. Zoals te doen gebruikelijk in deze periode van het jaar, volgen de geruchten elkaar snel op.

Zo komt het medium Soccernews met de optie Davinson Sánchez. Peter Bosz werkte in het verleden samen met de verdediger uit Zuid-Amerika, Colombia om precies te zijn. Bij Ajax werd de Colombiaan al snel onmisbaar, waarna hij voor veel geld ook al snel naar Tottenham Hotspur vertrok. Een aantal contracten verder is gebleken dat Davidson Sánchez toch niet goed genoeg is voor dat wat Spurs nastreeft.

Wel strijkt de verdediger in Engeland een enorm salaris op en ook daarom zou Tottenham Hotspur eerder besloten hebben het in 2024 aflopende contract van de verdediger niet te verlengen. Davidson Sánchez mag dan ook vertrekken deze zomer, is de insteek in Noord-Londen geworden.

Ook de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano maakte recent bekend dat er een einde komt aan de samenwerking tussen Sánchez en Tottenham. Een nieuwe club is nog lang niet in beeld maar PSV zit natuurlijk wel om goede centrale verdedigers verlegen. Dat probleem zou zo maar ineens opgelost zijn met de komst van de snelle verdediger. Uiteraard is de Colombiaan een dure kracht maar wellicht zijn er constructies te bedenken waarbij PSV het komende seizoen het gros van het salaris van Davidson Sánchez zal vergoeden en zodoende de kosten voor Spurs weet te drukken in zijn laatste contractjaar.

PSV en met name Marcel Brands wisten eerder ook bijzondere constructies op te tuigen rond de inkomende transfers van Andres Guardado, Hector Moreno, Hirving Lozano en Thorgan Hazard. Voor Hazard en tevens ook voor Fabio Saliva gold wel dat beiden geen contractspelers van PSV zijn geweest en ook niet meer zullen worden. In Eindhoven kan Davidson Sánchez zich weer wel in de kijker spelen en PSV is geholpen middels de komst van een klasse-verdediger, die bovendien het gewenste spel van Peter Bosz beheerst.

Onder Bosz maakte Davinson Sánchez al snel duidelijk dat verdedigen met ruimte in de rug geen enkel probleem voor hem behoeft te zijn. ‘Meesterscout Piet de Visser zei in 2017: “Ik ben vaak in Colombia geweest. Davinson Sánchez komt uit een cultuur waar met het mes tussen de tanden wordt gespeeld. Ik zag hem ook al zo spelen tijdens de finale van de Copa Libertadores. Tegen Lyon was hij groots’, citeert Soccernews Piet de Visser over Davidson Sánchez.

“Qua mentaliteit lijkt hij erg op Alex, maar Sánchez heeft het voordeel dat hij een uitstekende bouw heeft”, vervolgde de talentenjager. “Hij heeft niet zo’n log lichaam. Hij is erg sterk, snel en lenig. En nog maar twintig jaar”, zei de Visser over Davidson Sánchez.


Vorig artikelForse kritiek | Ook Ruud Gullit kraakt Koeman na rol Xavi Simons in Oranje
Volgend artikelWalter Benítez geniet in Indonesië van eerste selectie voor Argentijns nationale elftal

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in