Home Nieuws Spurs trainer Conte ziet transfer Steven Bergwijn naar Ajax niet zitten: ‘Hij...

Spurs trainer Conte ziet transfer Steven Bergwijn naar Ajax niet zitten: ‘Hij heeft grote kwaliteiten’

667
0

Tottenham Hotspur trainer Antonio Conte voelt er weinig voor Steven Bergwijn naar Ajax te laten vertrekken.

Bergwijn kwam deze week in het nieuws omdat Ajax voornemens is de vleugelaanvaller naar Amsterdam te halen. In Londen denken ze daar duidelijk anders over. Tottenham heeft drukke weken voor de boeg met de komende maand negen wedstrijden in de diverse competities. Conte is inmiddels hard aan het werk geslagen met Bergwijn en ziet een transfer naar Amsterdam niet zitten. “We praten over een speler met belangrijke kwaliteiten. Het was jammer voor mij, maar niet voor de nationale ploeg van Nederland, omdat hij scoorde in de kwalificatie, maar ik had hem graag tijdens de twee weken van de interlandbreak beter willen leren kennen.”


Conte is nu een maand hoofdtrainer bij Spurs maar er werd tot op heden nog niet maar weinig beroep op Bergwijn gedaan. In de duels met Vitesse, Everton en Leeds United kwam Bergwijn niet in actie, terwijl de aanvaller vanwege een blessure ontbrak bij de 2-1 nederlaag tegen NS Mura. Voor het duel met Brentford van donderdag zit Bergwijn weer wel in de wedstrijdselectie.
Conte ziet het zeker wel zitten in de aanvaller.

“Hij heeft grote kwaliteiten. Hij is sterk in één-op-één-situatie, hij is snel, kan een man uitspelen en ook scoren. We zijn hard aan het werk en hij begrijpt steeds beter wat ik van hem wil. Hij is voor mij een van de aanvallers die op alle drie de posities voorin kan spelen. Hij is zeker een speler van wie ik een belangrijke evaluatie moet maken, maar hij zit in mijn ploeg en ik reken op hem. Tegen Brentford is hij klaar en beschikbaar.”