Home Nieuws Spits Sparta vereerd met belangstelling PSV: Kopsterke spits wint 140 kopduels, Luuk...

Spits Sparta vereerd met belangstelling PSV: Kopsterke spits wint 140 kopduels, Luuk de Jong 60

3298
0

Luuk de Jong is als kopspecialist een absoluut fenomeen maar in de Eredivisie loopt een tweede spits rond met absoluut indrukwekkende kopkwaliteiten.

PSV aanvoerder Luuk de Jong wordt regelmatig omschreven als beste kopper van Europa en daar is niets van gelogen. Echter heeft hij in Sparta spits Lauritsen een heuse concurrent. Althans, cijfermatig want kopduels winnen is nog wel iets anders dan gericht op doel koppen. Daarin is Luuk de Jong een waar en ongeëvenaard fenomeen.

“Lauritsen en Luuk de Jong, de twee spitsen die dit seizoen meer kopduels wonnen dan alle andere spelers in de eredivisie”, schrijft Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. “De Jong deed dat 60 keer, maar als er iemand écht heerst in de lucht, dan is het Lauritsen. Met liefst 140 gewonnen kopduels zou je zeggen dat een vermelding in het Guinness Book of Records lonkt voor de 25-jarige aanvaller”, klinkt het vanuit de journalist van het ED.

De spits van Sparta is uiteraard vereerd met de belangstelling van PSV maar richt zijn blik op Sparta. De lange aanvaller wordt in ieder geval in de gaten gehouden door PSV en de scouts van de club. “Ik heb het nieuws ook gehoord afgelopen week”, zegt Lauritsen. “Iedereen sprak erover tegen me. Ik denk er niet teveel over na. Ik speel voor Sparta, ben ‘happy’ hier. Natuurlijk is PSV een grote club en hoop ik ooit op dat niveau te spelen, maar mijn focus is hier”, aldus Lauritsen.


Vorig artikelOud-leermeester ziet spanning bij Van Nistelrooij en wijst naar Arne Slot
Volgend artikelMaurice Steijn lovend over PSV | Steijn en van Nistelrooij zijn het met elkaar eens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in