Home Nieuws Speler van de maand Gakpo na gesprek met van Gaal over Qatar:...

Speler van de maand Gakpo na gesprek met van Gaal over Qatar: ‘Hij ziet in mij een nummer tien’

482
0

Cody Gakpo rijgt de successen aaneen. Doelpunt na doelpunt en assist na assist heeft de buitenspeler dit seizoen al op zijn naam staan.

Onverstoorbaar sleept Gakpo PSV er geregeld doorheen als het moet. Die rol is precies de rol die hij wenste in te vullen nadat hij besloot niet op de contractvoorstellen van zowel Southampton als Leeds United in te gaan. Of Gakpo na de winterstop nog bij PSV speelt, valt nog te bezien. Vooralsnog vergaat het PSV en Gakpo goed en dus is de reserve-aanvoerder vrijdag uitgeroepen tot Speler van de Maand oktober. In gesprek met ESPN spreekt hij over de afgelopen maanden. Gakpo gaat ook in op zijn kansen op het WK.

Bondscoach Louis van Gaal ziet al maanden dat het erg goed gaat met de prestaties van Cody Gakpo. Van Gaal ziet naar nu blikt in Gakpo een nummer tien. “Hij vroeg mij naar mijn voorkeur en dat is vanaf de linkerflank, maar in dit systeem is voornamelijk Memphis de linkerspits”, zegt Gakpo tegen ESPN. “Hij zei dat ik weinig tot geen kans zou hebben, omdat Memphis speelt. Van Gaal zei dat ik op ’tien’ ook moet kunnen spelen. Daar hebben we een gesprek over gehad. Hij heeft mij tegen Wales en Polen daar neergezet”, zegt Gakpo. “Ik denk dat ik me daar zeker op moet richten”, aldus Cody Gakpo.

Van Gaal maakt volgende week vrijdag de definitieve WK-selectie bekend.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here