Home Nieuws Speler met ‘slechts’ 7 gecreëerde kansen staat NIET in de belangstelling van...

Speler met ‘slechts’ 7 gecreëerde kansen staat NIET in de belangstelling van Ajax: ‘Sambo niet in beeld bij Ajax’

1485
0

Het opgenomen interview van Voetbal International met Shurandy Sambo vanuit Georgië, zorgde voor vraagtekens in Amsterdam.

Althans, in ieder geval bij de Ajax-watcher van De Telegraaf, Mike Verweij. Donderdagavond publiceerde Voetbal International het interview met Shurandy Sambo, opgenomen in het gastland van het EK waar Jong Oranje deelnemer is.

Na enige gebruikelijke vragen ging het al snel over zijn nabije toekomst. Eindhoven of Amsterdam? De openhartige Sambo draaide er niet omheen maar wilde wel bevestigen dat er contact is geweest met Ajax. Een goed verstaander concludeerde uit het verhaal van Sambo dat Ajax concrete interesse toont in de diensten van Sambo maar het geheel blijkt toch iets anders in elkaar te steken. En dus dook de verbaasde Ajax-watcher Mike Verweij wat dieper in de materie.

Vrijdagmorgen werd het interview met Shurandy Sambo op de burelen van Voetbal International nabesproken. Diverse redacteuren spraken hun lichtelijke verbazing uit over de plotsklapse berichtgevingen over nationale en internationale interesse in de jonge Sambo. De redacteuren kwamen tot de conclusie dat de snel opkomende interesse in een speler die afgelopen seizoen ‘slechts’ zeven aanvallende kansen wist te creëren in de vijandelijke zestien, best opvallend te noemen is.

Zoals gezegd besloot Ajax-watcher Mike Verweij na vele vragen op onderzoek uit te gaan. Het geheel blijkt iets anders in elkaar te steken. Een beginnend transferspel hangt soms nu eenmaal vast aan onjuiste berichtgevingen.

Shurandy Sambo is volgens Mike Verweij geen moment serieus in beeld geweest bij Ajax. De contractspeler van PSV zou slechts aangeboden zijn bij de Amsterdamse club, die echter geen interesse hadden én hebben.

Jong Oranje reservespeler Sambo bevestigde in het interview met Voetbal International dat zijn zaakwaarnemer met Ajax heeft gesproken. Volgens Verweij steekt de vork dus net iets anders in de steel. “Sambo is niet in beeld bij Ajax, was niet in beeld en komt niet in beeld”, zegt de journalist in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

“Na het zien van het interview met Sambo heb ik toch nog wat belletjes gepleegd”, vervolgt Verweij. “Het klopt dat er met zijn zaakwaarnemer is gesproken. Althans, als je dat zo wilt uitleggen. Hij heeft naar Ajax gebeld of Sambo in beeld was en daar kreeg hij ‘nee’ op te horen. Dus er is weldegelijk een gesprek geweest, een heel kort gesprek. Sambo is aangeboden en Ajax is niet geïnteresseerd”, is Verweij gedecideerd.

Maar de journalist weet nog meer op te helderen. “En dat Sambo met Steijn heeft gesproken, ja natuurlijk, dat was zijn trainer bij Sparta. ‘Trainer, is er een kans dat?’ en toen heeft Steijn gezegd niks te kunnen beloven en wel eens te kijken. En toen was heel snel duidelijk – door Sven Mislintat aangegeven – dat dit hem niet zou worden. En dat is keurig naar die jongen teruggekoppeld”, aldus Mike Verweij.


Vorig artikelFoppe de Haan haalt uit naar PSV directie: ‘Schandalig hoe PSV met hem is omgesprongen’
Volgend artikelDe ‘wasmachine’ van de Serie A die mogelijk terugkeert in de Eredivisie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in