Home Nieuws ‘Spelbewaker’ van Basten baalt van theater Feyenoord spelers tegen PSV

‘Spelbewaker’ van Basten baalt van theater Feyenoord spelers tegen PSV

66
0

Marco van Basten gold met zijn naam en uitstraling als zogenaamde cultuur en spelbewaker van de FIFA. In die hoedanigheid was hij tot voor kort Chief Officer for Technical Development.

Nu zijn functie ten einde is laat van Basten nog steeds graag geregeld zijn mening horen. In die hoedanigheid heeft hij geen goed woord over voor het tijdrekken en spelbederf aan de kant van Feyenoord tijdens Feyenoord – PSV van enkele weken terug. Van Basten wil het spel ‘zuiverder’ maken en ziet ook graag een oplossing voor wedstrijden waarin het spel voortdurend stilligt.

In gesprek met het AD Sportwereld wijst hij naar het theater en spelbedervend gedrag van de Feyenoord spelers tijdens Feyenoord-PSV. “In de laatste 25 minuten van dat duel werd niet meer gevoetbald. Feyenoord stond voor, deed alles om de boel te vertragen en zo te overleven tegen PSV dat in de tweede helft veel beter was.”

“Veel mensen, inclusief natuurlijk iedereen die voor Ajax was, vond dat leuk die middag. Maar vanuit de zuiverheid van de sport bekeken waren die laatste 25 minuten niet fair.”

“En als je ziet hoe effectief Atlético Madrid omgaat met spelbederf, dat moet je op een gezonde manier bestrijden”, vervolgt Van Basten. “Als het Real Madrid tegen Barcelona is en je hebt pak ‘m beet 65 minuten aan effectieve speeltijd en bij Atlético Madrid tegen Barcelona is dat maar 50 minuten, dan is het punt duidelijk, lijkt mij.”


Vorig artikelBrands ziet verschillen tussen van Bommel en Cocu: ‘Van Bommel wil zich overal mee bemoeien’
Volgend artikelBesiktas wacht op transfervrije Isimat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in