Home Nieuws Spel Sangaré roept weerstand op | Uitzien naar transfersom van 37 miljoen...

Spel Sangaré roept weerstand op | Uitzien naar transfersom van 37 miljoen euro

2735
0

Ibrahim Sangaré heet één van de beste spelers van de selectie van Ruud van Nistelrooij te zijn maar evenzo vaak oogt het allemaal wat nonchalant en ongeintresseerd.

Het gaat wellicht wat ver om de houding van de Ivoriaan laks en/of lankmoedig te noemen maar het woord desinteresse lijkt zo nu en dan dan weer wel van toepassing op het spel van de Ivoriaan. De middenvelder weet als geen ander dat de laatste maanden van zijn PSV dienstverband aanstaande zijn maar dan mag er wel enige verbetering in zijn spel worden aangebracht want ook in Arnhem was het zeer onder de maat wat Sangaré liet zien.

PSV speelde zondag futloos en zonder energie, wat een gelijkspel tegen Vitesse opleverde: 1-1. Ibrahim Sangaré bleek wel de aanvoerder te zijn van het futloze PSV want de Ivoriaan speelde een zeer zwakke wedstrijd. Het oogt naar desinteresse, al zal het dat wellicht niet zijn maar dat het spel van zo’n goede voetballer zoveel weerstand weet op te roepen, is wel een teken aan de wand. De Ivoriaan lijkt zo nu en dan met zijn gedachte al bij een toekomst in de Premier League te zijn maar met een houding als deze is de bank ongeacht welke club de vaste transfersom op tafel legt, zijn enige plaats om warm te houden als het over een toekomst in de Premier League gaat.

Een speler als Sangaré behoort met zijn kwaliteiten op 23 jarige leeftijd een leider te zijn maar dat is de middenvelder niet. In niets zelfs. In niets laat Sangaré zien dat er een leider in hem schuil gaat want het oogt allemaal erg tam, terwijl zijn gigantische uitstraling en fysiek hem meer en meer zou moeten pushen naar een leidersrol op het middenveld maar eigenlijk van het gehele elftal. Gaat Ibrahim Sangaré gemist volgend seizoen? We zijn geneigd die vraag met nee te beantwoorden want zijn ontwikkeling staat nagenoeg stil.

Ook Rik Elfrink zag dat het ver onder de maat was wat de Ivoriaan zondag in Arnhem liet zien. “Zondag lag in Arnhem de rode loper naar een driepunter uit, maar na vijf zeges schoot PSV zichzelf weer ouderwets in eigen voet omdat de slecht spelende Ibrahim Sangaré een vrije trap van Vitesse achter Joël Drommel kopte”, aldus Elfrink.

‘Ibrahim Sangaré spande de kroon’, was Kenneth Perez van mening. De Ivoriaan leidde immers de gelijkmaker van Vitesse in en hielp de laatste kans voor PSV om zeep door de bal vanaf een dertig meter huizenhoog over te schieten. Het leidde tot veel kritiek. Perez: “Echt een speler die niet weet wat hij wel en niet kan.”

“Ibrahim Sangaré maakte het wel héél bont”, stellen René en Willy van de Kerkhof. “Ik heb Sangaré nog nooit zo slecht zien spelen als zondag”, klinkt het. Nog steeds geldt de sterke Ivoriaan als een potentiële topspeler maar ondertussen is het wel uitzien naar een transfer van Sangaré, die een transfersom van 37 miljoen weet te vertegenwoordigen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here