Home Nieuws Spel Ismael Saibari is opzienbarend te noemen, multifunctionele aanvaller heeft in Monaco...

Spel Ismael Saibari is opzienbarend te noemen, multifunctionele aanvaller heeft in Monaco meer balcontacten dan Gakpo

3669
0

De kwaliteiten van Gakpo, Bakayoko, Savinho en Madueke ten spijt, de carrière van Ismael Saibari schiet als een komeet omhoog.

De basisplaats voor Saibari in en tegen Monaco was verrassend te noemen omdat de jongeling een redelijk onbekende speler is in de selectie van Ruud van Nistelrooij. Maar dat zal niet heel lang meer duren. Saibari maakt veel indruk en speelt alsof hem al jarenlang een basisplaats is toebedeeld. Een minder actie, slechte pass of een verloren duel lijkt hem nauwelijks te deren want de Spaanse Belg met Marokaanse roots doet daarna weer precies wat hem gevraagd wordt.

Analist Kenneth Perez was verbaasd over de houding van de aanvaller want ook in Amsterdam hield hij zich prima staande tussen ervaren topvoetballers. Perez wees specifiek naar een moment waarbij Saibari een pittige overtreding te verwerken kreeg maar al snel weer opstond alsof er niks gebeurd was. In Monaco kwam de jonge mulitifunctionele aanvaller opnieuw prima voor de dag. Voetbal International zag dat de aanvaller geen last van plankenkoorts had en meteen goed in de wedstrijd zat.

De 0-1 van Joey Veerman was te danken aan goed voorbereidend werk aan de zijlijn van Saibari. De jonge aanvaller werd gedurende de gehele wedstrijd gezocht door zijn medespelers, rekende VI voor. Saibari werd zelfs meer in het spel betrokken dan Cody Gakpo, die binnen de selectie een ferme status heeft. Bovendien werd Saibari een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. In 75 minuten speeltijd had Saibari maar liefst 38 balcontacten. Van de 35 verstuurde passes kwamen er maar liefst dertig aan. Zestien van deze passes waren op de helft van de tegenstander, wet VI te melden.

De wissel in de 75e minuut riep links en rechts wat vraagtekens op omdat Saibari geen uitingen van fysiek ongemak vertoonde en opvolger Xavi Simons eigenlijk niet mee kon in het fysieke geweld van Monaco in de laatste 10 tot 15 minuten.

Ruud van Nistelrooij was na afloop zeer te spreken over Saibari. ‘Hij heeft het vandaag wederom heel goed gedaan’, aldus Van Nistelrooij. ‘Hij staat er goed op. Het vertrouwen is er bij hem. Ik kan hem er in zo’n wedstrijd opgooien. Het is knap hoe hij dat heeft ingevuld’, zei de trainer in de persruimte tegen de verzamende media.

Vorig artikelAnalist Ronald de Boer geniet van Joey Veerman en voor pleit Oranje selectie