Home Nieuws Spel Sangaré blijft de gemoederen bezig houden: ‘Symbool voor de ongeïnspireerde houding...

Spel Sangaré blijft de gemoederen bezig houden: ‘Symbool voor de ongeïnspireerde houding van veel PSV’ers’

2906
0

Ongeïnspireerd. Niet voluit gaan. Naar anderen wijzen. Naar de kant sjokken na je wissel. De Ivoriaan maakte zich hier tegen Cambuur Leeuwarden schuldig aan.

Ibrahim Sangaré speelde zaterdagavond in Leeuwarden een dusdanig zwakke wedstrijd dat de kritiek dagen later nog steeds niet mals is. De middenvelder speelde en oogde ongeïnspireerd en ging bepaald niet voluit in de duels. Na de 1-0, waar Sangaré nog wel mee liep met zijn tegenstander maar tegelijk ook even inhield bij het kruisen, hief de middenvelder meteen zijn handen richting de hemel om Benitez maar duidelijk te maken dat hij die bal eigenlijk moest pakken. Na zijn wissel liep de Ivoriaan in wandeltempo naar de kant, terwijl er nog tijd was om de schade te herstellen.

De kritiek na Cambuur uit is dus ook wel terecht te noemen want het leek nergens op wat Ibrahim Sangaré liet zien. PSV werd zaterdag met 3-0 afgedroogd door SC Cambuur en legde weinig tot geen strijd aan de dag. Cambuur was oppermachtig en was voor niets en niemand bang aan PSV zijde. De ploeg uit Friesland miste zelfs nog vier basisspelers maar daar was niets van te merken.

Het gaat in de week opvolgend na Cambuur – PSV opvallend veel over het spel van de lk]aks spelende Ivoriaanse middenvelder, die veel beter kan dan hij tegen Cambuur en FC Twente liet zien. Ook PSV clubwatcher Marco Timmer zag dat het even niet goed zit bij Sangaré, die ervaren lijkt maar dat feitelijk niet is. Kan de Ivoriaan de kar al wel trekken?

“Ibrahim Sangaré stond symbool voor de ongeïnspireerde houding van veel PSV’ers”, schrijft PSV-watcher Marco Timmer op de website van Voetbal International. “De voetballer uit Ivoorkust is normaliter het toonbeeld van kracht en onverzettelijkheid, maar in Friesland was de middenvelder geen schim van zichzelf. En zo slap als hij speelde, liepen er meer rond bij de Eindhovenaren.”

Uiteraard was Sangaré niet de enige dissonant want ook Joey Veerman krijgt bakken kritiek te verwerken. Zelfs Cody Gakpo werd hard aangepakt na de wedstrijd. ‘PSV-onwaardig’ noemde Cody Gakpo de nederlaag. “Dat was de historische 3-0 nederlaag tegen het goed en wél met lef spelende Cambuur ook zeker. Na het waarschuwingsschot in Enschede had dit PSV op deze manier nooit mogen overkomen. Er zullen dan ook in de nasleep van dit duel keiharde noten worden gekraakt door Van Nistelrooij, die toch ook zelf verantwoordelijk is voor hoe zijn ploeg voor de dag komt”, aldus Marco Timmer.


Vorig artikelJan Poortvliet adviseert van Nistelrooij Sangaré en Veerman niet te wisselen: ‘Je mist ook een aanspeelpunt’
Volgend artikelMario Götze brengt Union Berlin van Baumgartl eerste nederlaag toe, basisspeler Malen verliest van FC Köln

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in