Home Nieuws Speelt Gakpo na het WK nog bij PSV? ‘Zo’n hoog niveau, Gakpo...

Speelt Gakpo na het WK nog bij PSV? ‘Zo’n hoog niveau, Gakpo is niet meer te behouden voor PSV’

2009
0

Het WK in Qatar nadert met rasse schreden en dat betekent voor Cody Gakpo dat hij zich met de beste der aarde kan gaan meten.

Hoe goed is Gakpo nu echt? De aanvaller wacht eerst nog een tweeluik met Arsenal om de wereld te laten zien waartoe hij in staat blijkt. Kan Gakpo op het één na hoogste niveau wat de Europa League behelst zijn naam waarmaken of beter gezegd zijn naam vestigen? Het wordt wel eens tijd voor Gakpo om ook in Europa in belangrijke wedstrijden daadwerkelijk op te staan voor PSV. De kansen daartoe gaan zich de komende week aandienen met zowel een uit- als een thuiswedstrijd op de agenda.

Vele analisten denken dat Gakpo deze winter al bij PSV gaat vertrekken. Of het verstandig is midden in een apart seizoen met een mondiale eindronde op de agenda, te vertrekken is een vraag die nog wel even onbeantwoord zal blijven maar de interesse in de aanvaller is er sinds 31 augustus jongsleden niet minder om geworden.

In gesprek met de Telegraaf laat oud-PSV’er én Europacup-winnaar Ernie Brandts weten dat zijn verwachting is dat Gakpo spoedig zal vertrekken bij PSV. De oud-international is vol lof over de aanvaller. Brands is overigens ook te spreken over Xavi Simons en Guus Til. “Cody Gakpo haalt zo’n hoog niveau, nu ook echt elke week, dat ik denk dat hij in de winterstop niet meer te behouden is voor PSV”, zegt hij tegen de Telegraaf. “Hij maakt elke week het verschil.”

Brandts ziet veel goeds bij PSV. De ploeg lijkt met de week beter te worden, ziet Brandts. “Simons is veel in beweging, goed in de combinatie, behendig en heeft een goede techniek. Hij heeft heel veel elementen en één daarvan is ook zijn scorend vermogen, bewees hij met weer twee goals tegen FC Utrecht. Hij is een heel complete voetballer en geeft nou écht energie aan een ploeg.”

Guus Til is echter de ‘speler van de week’ voor Ernie Brandts. “Ik vind het toch wel knap. Hij is een middenvelder die in de spits wordt gezet, loopt zich daar de pleuris en blijkt daar bij afwezigheid van Luuk de Jong ook de beste optie.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here