Home Nieuws Speelminuten voor Bella-Kotchap en Lozano tegen NEC | ‘Ik heb het gevoel...

Speelminuten voor Bella-Kotchap en Lozano tegen NEC | ‘Ik heb het gevoel dat we de juiste hebben gehaald’

2215
0

PSV speelt zaterdagavond tegen NEC Nijmegen absoluut geen tussendoortje of opwarmertje voor de kraker in Londen tegen Arsenal.

In competitieronde nummer vijf speelt PSV competitiewedstrijd nummer vier en is het zaak om drie punten te behalen maar ook geen blessures op te lopen met het oog op de belangrijke wedstrijd in Londen tegen Arsenal. Tel daarbij op dat het doelsaldo net als ieder jaar een grote rol kan gaan spelen en het is wel duidelijk wat er zaterdagavond op de agenda staat.

De ploeg van Peter Bosz incasseerde tot op heden in officiele wedstrijd in de Eredivisie weinig tegendoelpunten. Vaak wordt het gedurende het seizoen een heuse graadmeter, de aantallen tegendoelpunten. Vrijwel het gehele vorige seizoen en de beide seizoenen daarvoor, bleek het aantal tegendoelpunten onderwerp van gesprek te zijn, te beginnen in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal waar de ploeg van Ruud van Nistelrooij al meteen drie tegentreffers om de oren kreeg.

Het bleek die wedstrijd een opmaat voor de rest van het seizoen te zijn. Ga maar na: veel doelpunten voor in seizoen 2022-2023 maar ook vele doelpunten tegen. Daar lijkt op dit moment geen sprake van te zijn in de tweede maand na de start van de Eredivisie en de gewonnen wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De kans dat het weer die kant op gaat, de kant van teveel tegendoelpunten, lijkt wat geringer te zijn dan vorig seizoen. Dat heeft niet in de laatste plaats van doen met trainer Peter Bosz en zijn speelwijze maar ook met de komst van Armel Bella-Kotchap.

De verdediger geldt als betrouwbaar, snel en kan goed met ruimte in de rug spelen. Zijn komst is spectaculair te noemen, evenals de komst van Hirving Lozano. Beide aanwinsten kunnen zaterdagavond in actie komen voor PSV. Peter Bosz wenste er vrijdagmiddag nog niet al teveel over los te laten maar laat in ieder geval wel weten dat het tweetal geen hele wedstrijd kan spelen.

Op Deadline Day was de komst van Bella-Kotchap een grote verrassing. Tijdens de interlandperiode kon de van Southampton gehuurde verdediger wennen aan zijn nieuwe omgeving, de stad Eindhoven en De Herdgang. “Ik heb Bella-Kotchap twee weken op het trainingsveld gezien. Ik heb het gevoel dat we de juiste hebben gehaald. Maar een wedstrijd is toch weer anders dan een training”, zegt Bosz op het persmoment in aanloop naar de wedstrijd tegen NEC.

Bella Kotchap maakt in zijn eerste weken een goede indruk op Bosz. “Voetbalintelligentie staat bij mij bovenaan. Daarna komen de fysieke eigenschappen. We zullen hem nog beter moeten leren kennen om te zien of hij die voetbalintelligentie heeft. Aan de bal is het prima wat ik van hem gezien heb”, aldus Peter Bosz over de laatste aanwinst van het zomerse transferwindow.

Een basisplaats lijkt nog wat vroeg voor de Duitser maar en dienen minuten gemaakt te worden voor de wedstrijd in Londen tegen Arsenal.


Vorig artikelHet luxeprobleem nadert met rasse schreden | Bosz laat zich uit over de opstelling, die zich niet laat raden
Volgend artikelPeter Bosz nog steeds blij met onverwachte transfer: ‘Uniek, hij is in de kracht van zijn voetballeven’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in