Home Nieuws Tal van speculaties rond PSV beleid: Een beleidsomslag of verstandig investeren?

Tal van speculaties rond PSV beleid: Een beleidsomslag of verstandig investeren?

928
0

Het houdt het medialandschap in Nederland flink bezig: de omslag bij PSV.

Maar is er wel sprake van een beleidsomslag? Is er een zilvervloot binnen gevaren in Eindhoven? Dat lijkt namelijk de algehele opinie in voetballand te zijn. Grote landelijke media speculeren er op los.


PSV zou buitensporig veel geïnvesteerd hebben maar is dat wel zo? Voetbal International liet onderzoeksjournalist Tom Knipping een analyse maken.

Maakt PSV een beleidsomslag of is er gewoon goed en gericht geïnvesteerd zonder grote risico’s?

PSV versterkte zich onder meer met Mario Götze en Ibrahim Sangaré en zou tevens miljoenen salarissen betalen aan diverse spelers waaronder Gotze en Zahavi. Het geeft veel speculaties.

“Je zou bijna denken: wat voor bron is daar aangeboord?”, stelt Tom Knipping vast. “Het is al een keer bijna misgegaan in die periode dat ze toch te veel risico’s namen.”

“Wat PSV doet is al het kapitaal op het veld zetten en dan gewoon kampioen worden en de Champions League halen. En op die manier doorgroeien. Het is de enige manier om met Ajax te concurreren”, vindt Knipping namens VI. “PSV gaat nu wel echt all-in, met de investeringen die nu worden gedaan met de coronajaren op komst. Het verhaal was tot nu toe: we begroten op Europa League en proberen een potje te maken. Wat ze nu doen is volledig speculeren op de Champions League, dus er is sprake van een beleidsomslag.”

Knipping denkt dat er mooie slijtageslag om de landstitel aan zit te komen dit seizoen. “Zowel Ajax als PSV heeft een Champions League-begroting neergezet. En er wordt er maar eentje kampioen. Via de tweede plek kun je de Champions League ook wel in. Maar er hangt heel veel aan vast, ook voor de concurrentieverhouding in de komende jaren. Wie niet de Champions League ingaat, wordt een gigantische slag toegebracht.”


Facebook Comments