Home Nieuws Special | Boy Waterman geniet bij PSV, enorme gedrevenheid en enthousiasme inspireren

Special | Boy Waterman geniet bij PSV, enorme gedrevenheid en enthousiasme inspireren

281
0

Boy Waterman keerde de vorige zomer terug bij PSV. De inmiddels 39-jarige doelman is derde keeper bij PSV maar vertolkt een belangrijke rol binnen het team.

Waterman wordt alom gewaardeerd binnen PSV en kon al vrij snel in het seizoen zijn contract verlengen tot medio 2024. De beleving van de doelman, die kwalitatief gezien ook gerust de rol van eerste of tweede keeper aan zou kunnen, is prachtig te noemen. Waterman mag dan derde keeper zijn maar de ervaren doelman weet zich elke wedstrijd opnieuw rond het team te laten gelden. Coaching, support en een klankbord, Waterman is alles in één. De enorme gedrevenheid en het enthousiasme van Waterman zijn een inspiratie voor jonge spelers maar ook voor de oudere en meer ervaren spelers. Wie Boy Waterman tijdens een wedstrijd van PSV gade weet te slaan, kan niet anders dan concluderen dat de doelman midden in de groep staat. Waterman geeft om zijn veelal jongere collega’s.

Het einde van zijn carrière nadert maar daar lijkt de doelman niet mee bezig te zijn. “Kijk je uit naar het einde van je carrière?”, vraagt Gianni Zuiverloon in de podcast Building Bridges aan de derde doelman van PSV. Waterman wacht de vraag niet eens af en antwoord direct. “Nee! Ik vind voetbal nog veel te leuk. Tuurlijk heb je op deze leeftijd je mankementen, maar ik vind het nog zo leuk.”

Waterman is dan ook enorm blij dat hij nog een seizoen door kan bij PSV. “Dus stoppen… Ik ben écht heel blij dat PSV mij zo vroeg in het seizoen al heeft verlengd. Dat is ook wel weer een compliment naar mezelf, vind ik. Maar daar ben ik wel echt, echt trots op en blij mee”, aldus de doelman, die in onderstaande video een inkijkje geeft in zijn leven.

In deze aflevering van Building Bridges spreken ex-profs Edson Braafheid en Gianni Zuiverloon met Boy Waterman. De keeper die in 2007 de landstitel verspeelde in dienst van AZ en samen met Gianni Europees Kampioen werd met Jong Oranje is na vele omzwervingen weer ’thuis’ bij PSV.


Facebook Comments Box
Vorig artikelFábio Silva in gesprek met Spaanse media over PSV en Van Nistelrooij: ‘Altijd wisselen van team is ook niet eenvoudig’
Volgend artikelBraziliaanse Cruzeiro talenten én jeugdinternationals melden zich bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in