Home Nieuws Sparta baalt van rode kaart en ‘onnodige’ nederlaag tegen PSV

Sparta baalt van rode kaart en ‘onnodige’ nederlaag tegen PSV

300
0

PSV naderde koploper Ajax zondagavond tot op twee punten en dus doet het team van Roger Schmidt weer volop mee om de bovenste plaats.

Of een kampioenschap erin zit valt nog te bezien maar feit is dat er weer sprake is van een heuse titelrace. Op Het Kasteel moest PSV zwoegen, ploeteren en hard werken om te kunnen winnen maar de drie punten zijn niet gestolen. Aan de zijde van Sparta denkt men daar wel anders over want het team van Henk Fraser leek op weg naar de overwinning tegen een zwak spelend PSV. De rode kaart gooide roet in het eten, al kan niemand de conclusie trekken dat PSV zonder de hulp van de rode kaart, niet zou hebben gewonnen in Rotterdam-West.

Hoe dan ook, aan de zijde van Sparta baalt men enorm van de nederlaag. De Rotterdammers leken op weg naar een stunt en noemen de nederlaag tegen PSV ‘onnodig’. “Het is wel een kantelmoment in de wedstrijd en het is niet handig, maar het zit ook wel een beetje in ons spel, omdat we van iedereen deze wedstrijd een bepaalde energie en gezonde agressie verwachtten”, reageert Fraser in De Telegraaf. “Dan kun je in je gretigheid een keer een ongelukkige keuze maken. Ik vind niet dat ik Arno dat kwalijk kan nemen.”

Fraser oordeelt bij ESPN dat de rode kaart wel terecht was. “Dit was ongelukkig en misschien onnodig. Maar als hij hem laat lopen en er komt een goal uit, dan geef ik hem ook op zijn flikker. Maar in dit geval was meelopen een betere keuze geweest. Arno is niet een speler die iemand neer wil sabelen. Maar vanuit het oogpunt van de scheidsrechter is de beslissing absoluut te begrijpen.”

Ook aanvoerder Adil Auassar noemt de rode kaart van Verschueren een breekpunt voor Sparta. “PSV had een man meer, dat heeft het grootste verschil gemaakt. Of we ze in de zak hadden? Zo voelde het wel. We zaten goed in de wedstrijd en maakten het PSV heel lastig.”


Vorig artikelPSV hoopt nog op meespelen van Cody Gakpo in halve finale bekerduel in Deventer
Volgend artikelRoger Schmidt spreekt zich uit over titelrace na nederlaag Ajax in Deventer: ‘Nu is het overleven’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in