Home Nieuws Spakenburg waarschuwt PSV: ‘We kunnen nog steeds naar de Kuip’

Spakenburg waarschuwt PSV: ‘We kunnen nog steeds naar de Kuip’

1146
0

De bekerstunt van amateurclub Spakenburg tegen FC Utrecht krijgt een vervolg in de halve finale. PSV zal begin april te gast zijn in het voetbalgekke dorp.

De komst van PSV naar het dorp maakt veel los aldaar en er wordt al volop uitgekeken naar het duel. De amateurclub denkt ook zeker niet kansloos te zijn tegen PSV. De Kuip en dus de finale, blijven volgens de spelers en trainer van de amateurclub in beeld. Sterker nog, PSV krijgt al tal van waarschuwingen vanuit Spakenburg.

“Het is toch ongelooflijk. Ik weet niet wat wij ervoor moeten doen om naar die Kuip te mogen!”. Het was de eerste reactie van Spakenburg-trainer Chris de Graaf op de loting voor de halve finale van de KNVB-beker, zaterdagavond in de live-uitzending van De Eretribune op ESPN. Verdediger Masies Artien, die verantwoordelijk was voor de trekking, baalde van de uitkomst. “Ik was heel teleurgesteld. De jongens wilden zo graag naar De Kuip. En toen uit dat eerste balletje Feyenoord tevoorschijn kwam, was ik er echt van overtuigd dat onze naam uit dat tweede balletje zou komen. Helaas. Maar ach, het is niet voor niets een loterij, die kun je niet beïnvloeden. En kom op, PSV-thuis in de halve finale van de KNVB-beker: als je me dat twee maanden geleden gezegd had, zou ik je voor gek hebben verklaard.’’

Uiteraard is men optimistisch gestemd in het dorp maar tegelijk ook realistisch. “Ik denk niet dat je van een gunstige loting kunt spreken. We hebben het over een absolute topclub, met het grootste talent van Nederland, Xavi Simons, in het elftal, van wie ik echt verwacht dat hij een wereldster wordt. We moeten wel onze plek blijven kennen hè. Maar dat we onze huid weer duur gaan verkopen, is zeker. Ook al hebben we maar één procent kans, dan gaan we daar vol voor.’’

De Graaf zegt nog steeds in de finale te geloven. “We kunnen nog steeds naar De Kuip. En dit keer hebben we het volledig in eigen hand. Als we van PSV winnen, gaan we sowieso. Natuurlijk is die kans klein, maar met deze ploeg moet je niets uitsluiten. Kijkend naar sportief perspectief was een thuiswedstrijd voor ons het beste. Op onze Westmaat zijn de omstandigheden voor profs verre van ideaal. Een kunstgrasmat, andere verlichting, een ambiance die ze niet gewend zijn. Ik wil ook zeker niet uitwijken, als het even kan spelen we gewoon op eigen veld. Voor bijna achtduizend uitzinnige ’blauwen’, die er een heksenketel van gaan maken. Alles zal mee moeten zitten. PSV moet een heel slechte dag hebben, wij ongetwijfeld een engeltje op de lat, of weet je wat: doe er maar twee. Maar kansloos ben je nooit. Dat hebben we inmiddels wel bewezen”, klinkt het.


Vorig artikelAnalisten kritisch op Luuk de Jong: ‘Voor Oranje bedank je niet’
Volgend artikelPSV iconen geloven nog altijd in de titel maar denken dat PSV mentaal te kort komt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in