Home Nieuws Spakenburg in vervoering door komst PSV, Stadion Galgenwaard wordt niet de speellocatie...

Spakenburg in vervoering door komst PSV, Stadion Galgenwaard wordt niet de speellocatie voor Spakenburg – PSV

1961
0

Het voetbalgekke dorp Spakenburg kijkt uit naar de komst van bekerhouder PSV. De amateurs van Spakenburg zijn al flink bezig met de wedstrijd tegen PSV.

Vraagstuk afgelopen dagen was de speellocatie. Er ontstond enige twijfel over de plaats van handeling. Duidelijk is inmiddels dat de halve finale tussen SV Spakenburg en PSV wordt gewoon afgewerkt op sportpark De Westmaat. Althans, dat denkt Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek. De bestuurder is in gesprek gegaan met de politie, KNVB en de gemeente Bunschoten.

Schoonebeek moet een aantal wijzigingen doen, voordat het sportpark klaar is om de bekerwedstrijd te faciliteren. Zo worden er extra tribunes geplaatst om de capaciteit op te schroeven. Ook worden er meer camera’s toegevoegd, zodat de VAR functioneel kan zijn. “We toveren ons sportpark om tot walhalla van het bekervoetbal. Dit gaat historisch worden”, zegt de voorzitter tegen het Algemeen Dagblad.

Als alternatieve locatie werd Stadion Galgenwaard van FC Utrecht genoemd maar dat was voor Schoonebeek echter geen moment een optie. “De insteek is geweest om de wedstrijd thuis af te wikkelen. Wij zijn er ook van overtuigd dat wij de halve finale van de KNVB Beker uitstekend kunnen organiseren. We hebben ook ervaring met wedstrijden met veel publiek in goede banen leiden, denk maar aan de Spakenburgse derby”, klinkt het.


Vorig artikelReportage | De Portugese hooligans die vechten met spelers en medefans!
Volgend artikelPSV meldt zich bij management Utrecht aanvaller Taylor Booth | Gewenste som 8,5 miljoen euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in