Home Nieuws Spaanse pers én trainer Xavi lyrisch over prestaties en houding ‘echte’ Luuk...

Spaanse pers én trainer Xavi lyrisch over prestaties en houding ‘echte’ Luuk de Jong

3363
0

Luuk de Jong heeft het voor elkaar gekregen een enorme gunfactor te genereren in het Spaanse clubvoetbal.

De Jong geldt als absolute kopspecialist in het Europese voetbal en die status weet hij elke keer waar te maken. Dit tot grote tevredenheid van de Spaanse pers, die om lijken te zijn wat de tweede seizoenshelft van het lopende seizoen aangaat. Luuk de Jong is een voorbeeld voor velen, stellen de Spaanse kranten daags na zijn nieuwe heldenrol vast.

Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang. Dat moesten de nieuwe helden in de aanval gaan worden bij probleemclub FC Barcelona. Echter was het Luuk de Jong die weer ‘gewoon’ als invaller de show wist te stellen tussen alle gemaakte vedetten. Luuk de Jong is echt, Luuk de Jong is puur en Barcelona heeft nog maar weinig echtheid in en rondom de club overeind staan.

De Spaanse media prijzen Luuk de Jong na zijn schitterende en krachtige kopstoot op doel in de 95e minuut. ‘Zij zijn bij de Blaugranas beland in de rol van Messias, maar de redder in de derby was een gedesillusioneerde voetballer: Luuk de Jong’, schreef Diario Sport na het 2-2 gelijkspel bij buren Espanyol. ‘De Nederlander is bijna de laatste in de rij, maar de realiteit is dat hij de topscorer van het team in 2022 is.’

De spits scoorde al vier keer in 2022. ‘Luuk de Jong is de beste winteraanwinst’, schrijft Sport over de productie van Luuk de Jong. ‘Wonderbaarlijk’, vindt het serieuzere medium El Mundo Deportivo. MARCA schrijft dat Xavi het laatste redmiddel weer zag schitteren. ‘Hij was Xavi’s laatste redmiddel en dat pakte goed uit’, zag MARCA.

Luuk de Jong blijft er nuchter onder en is niet gek te krijgen. ‘Hoewel er sprake was van mijn vertrek, ben ik altijd gefocust geweest op Barcelona omdat ik hier wilde doorgaan. Als je in de laatste minuut een punt redt, houd je daar een goed gevoel aan over. Ik heb het niet kunnen vieren, want het enige waar je aan denkt is de bal om nog een laatste aanval te proberen”, zei hij na afloop in het stadion van de stadgenoot.

Trainer Xavi zag door Luuk de Jong een nederlaag voorkomen worden. Xavi prijst de houding en werkethiek van de spits, die het minst van iedereen een vedette is. En dat telt gelukkig nog in de wereld van het internationale voetbal. ‘Hij is een voorbeeld. Dat zeg ik ook tegen de groep. Hij is een doelpuntenmaker en daarom brachten we hem.’

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1492981575109259265?s=20&t=Se8clObm0AktSAoXBmP_og


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here