Home Nieuws Spaanse media zien sterk PSV en genieten van Mario Götze: ‘De vreugde...

Spaanse media zien sterk PSV en genieten van Mario Götze: ‘De vreugde is groot’

2156
0

Fit, sterk, krachtig en technisch zeer vaardig. Mario Gotze is weer helemaal terug.

De Spaanse opponent uit Andalusië zag Mario Gotze veelal flitsend het veld oversteken en kon niets anders concluderen dat de Duitse spelmaker helemaal terug is. Het technische spel waar de Spanjaarden van Granada om bekend staan, was donderdagavond juist aan de kant van PSV zichtbaar. Daarin nam Gotze een voortrekkersrol waar de rest van het team zich aan op wist te trekken.


De Spaanse kranten waren na afloop lyrisch over het spel van Mario Gotze. ‘PSV maakte vanaf de eerste minuut zijn intenties duidelijk: Granada hoog op het veld onder druk zetten, ver weg blijven van doelman van Yvon Mvogo en zo snel mogelijk scoren’, aldus Granada Hoy.

‘PSV vond aan de linkerkant een mijn om in te hakken en bereikte goud en diamanten. Doorslaggevend was Mario Götze. De Duitse wereldkampioen toonde aan de bal elke keer dat hij meer kwaliteit heeft dan zijn teamgenoten. Wat PSV in de eerste helft lukte, mislukte in de tweede helft. Sterker nog, de wind draaide 180 graden. De vermoeidheid begon zich te wreken bij de Nederlanders.

PSV.TV interviewde Gotze na afloop van de winstpartij in Granada en vroeg na of het een zware wedstrijd was in Granada. ‘Dat kun je wel zeggen ja. We wisten door de thuiswedstrijd natuurlijk al dat het niet makkelijk zou worden. Maar we hebben heel veel arbeid verricht en de ploeg heeft het heel goed gedaan’, zei Götze met een stralende lach op zijn gezicht.

‘Het is heel belangrijk dat je ook zulke wedstrijden wint. Dat je met zijn allen verdedigt en de drie punten over de streep trekt. De vreugde is heel groot. Dit was natuurlijk een geweldig scenario. We wilden hier winnen en ervoor vechten. Nog belangrijker is dat we ons hebben geplaatst voor de knock-outfase. We zijn heel blij en willen nu uiteraard ook de volgende wedstrijd winnen.’


Facebook Comments