Home Nieuws Spaanse media zien andere wedstrijd

Spaanse media zien andere wedstrijd

18
0

Diverse Spaanse kranten blijken zich een dag na het verlies van PSV in de arbitrale beslissingen te kunnen vinden. De conclusie is dat de Nederlandse media vrijwel allemaal ‘dezelfde’ wedstrijd hebben gezien en de Spaanse kranten erg uiteenlopen in hun mening over de wedstrijd. VI spreekt zelfs van een ontmanteling van Atlético.

Zo schrijft de Spaanse krant Marca dat scheidsrechter Martin Atkinson het bij het rechte eind had toen hij de openingstreffer van Luuk de Jong afkeurde. “Elke keer als PSV de bal kreeg rende Narsingh naar voren. En elke keer kwam er weer een hoge bal op zoek naar het hoofd van Luuk de Jong. De eerste keer leidde dat tot een doelpunt, maar die werd afgekeurd. Het enige moment in de wedstrijd dat de scheidsrechter gelijk had.”


Marca schrijft verder dat een duikeling van Narsingh onterecht beloond werd met een strafschop en dat Diego Godín aan de andere kant ontsnapte na een handsbal in het strafschopgebied. Ook werd een doelpunt van Antoine Griezmann onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

El Mundo Deportivo heeft het vooral over de gelijkenissen tussen de formaties van Phillip Cocu en Diego Simeone. “PSV is een heel goed team. Team is het juiste woord, want het is net Atlético. Cocu heeft een blok dat op dezelfde manier beweegt als Atlético om het maximale uit de kwaliteiten te halen en de risico’s te minimaliseren.” Sport had een heel andere lezing van de wedstrijd en dan met name van de kant van PSV. “Met verbazingwekkend gemak kon Atlético de zwakke offensieve druk van zijn rivaal doorstaan”, schrijft het dagblad. “Het team van Simeone was superieur aan PSV, dat nooit het gevoel had gelijk te zijn. Hoewel een doelpunt van De Jong nietig werd verklaard, was de aanvallende bagage van het team van Cocu zeer slecht.”


Facebook Comments