Home Nieuws Spaanse media verwachten transfer ‘beste kopper van Europa’ Luuk de Jong naar...

Spaanse media verwachten transfer ‘beste kopper van Europa’ Luuk de Jong naar PSV

6496
0

Het was maandenlang rustig rond Luuk de Jong maar plots was daar het bericht dat PSV de kopsterke spits wenst terug te halen.

Dat mag opmerkelijk worden genoemd want de spits van Sevilla speelt nog niet zo lang in het buitenland, strijkt een miljoenensalaris op en heeft het tevens naar zijn zin in Andalusië.


PSV lijkt uiterst serieus voor Luuk de Jong en wil de ervaren spits terug naar Eindhoven halen. In Spanje is dat nieuws inmiddels ook opgepikt. De Spaanse voetbalkranten verwachten daarom ook dat er een en ander staat te gebeuren rond Luuk de Jong de komende weken.

Het Spaanse AS verwacht dat Luuk de Jong een transfer gaat maken deze zomer. Temeer omdat zijn speeltijd bij Sevilla is gereduceerd tot het minimum en Sevilla plannen heeft de aanval te versterken. Volgens AS is Luuk de Jong op de transferlijst gezet bij de club uit Zuid-Spanje. Luuk de Jong geldt als ‘transferible’, zoals AS de spits weet aan te duiden.

Luuk de Jong kende grote successen in Europa en werd een ware Europa League-held voor Sevilla. In zijn tweede seizoen is alles anders. Waar de Jong in zijn eerste seizoen ook nog veel indruk maakte in de topduels tegen Atletico, Barcelona en Real Madrid door steeds te scoren in die onderlinge wedstrijden, is het nu totaal anders voor de beste kopper van Europa.

Ook in Spanje werd Luuk de Jong regelmatig omschreven als kopsterke spits en de beste kopper van Europa. Ook was goed waarneembaar dat het de Jong er technisch goed op vooruit is gegaan in Spanje. De spits maakte voor Sevilla niet alleen meer de klassieke ‘Luuk de Jong goals’, maar wist ook op techniek en behendigheid zijn doelpunten mee te pikken.

Toch is er in Sevilla meer vertrouwen in spits Youssef En-Nesyri, die de concurrentiestrijd van de Jong won. Luuk de Jong wist slechts negen keer te scoren, wat op zich geen bijzonder slechte cijfers zijn. AS schrijft over de belangstelling van PSV af en verwacht dan ook beweging rond de spits deze zomer. Het medium verwacht dat PSV er alles aan gaat doen zijn voormalig aanvoerder terug te laten keren.

Sevilla verwacht En-Nesyri te zullen verkopen en aast daarom op nieuwe aanvallers, waardoor de kans groot is dat de Jong zijn heil ergens anders mag en moet gaan zoeken. Het is en blijft de vraag of de spits wil terugkeren naar PSV na slechts twee jaar in het buitenland te zijn geweest. Inmiddels is Luuk de Jong met Oranje begonnen aan de voorbereiding op het EK.


Facebook Comments