Home Nieuws Spaanse media feliciteren Real Sociedad en zijn onder de indruk van Mario...

Spaanse media feliciteren Real Sociedad en zijn onder de indruk van Mario Götze en PSV

2090
0

PSV wist donderdag een punt uit het vuur te slepen tegen de Spaanse subtopper Real Sociedad.

Had er meer in gezeten voor het elftal van Roger Schmidt? Zeker wel. Er was een fase in de wedstrijd dat de Spaanse subtopper het betere van het spel had maar de ploeg van Roger Schmidt rechtte de rug en kwam energiek en vastberaden uit de kleedkamer. In Spanje koestert men het punt tegen PSV. Spaanse media zagen een sterk PSV en complimenteren Real Sociedad voor de sterke wedstrijd tegen een sterke tegenstander.


Het medium AS spreekt van een grandioos PSV en wijst naar Mario Götze. ‘Real Sociedad overleeft onstuitbare Götze’, begint AS over het eerste Europa League-duel in de poule. AS vindt dat de Baskische ploeg een gouden punt pakte in het Philips Stadion. ‘Het punt is zijn gewicht in goud waard want PSV maakt indruk’, stelt AS vast. Ook El Mundo Deportivo sprak van een ‘gouden punt’ als resultaat van een wedstrijd waarin Real Sociedad tot het uiterste moest gaan om PSV van de winst te houden.

MARCA zag ook dat Real Sociedad een gevecht met PSV moest aangaan om tot een resultaat te komen. MARCA vond een punt het maximaal haalbare en zag in PSV de betere ploeg van de twee. ‘Het zou niet eerlijk zijn geweest. En de conclusie kennen we al: in Europa moet je veel zweten om te overleven.’