Home Nieuws Spaanse media en fans verwelkomen Wijnaldum maar zijn ook kritisch: ‘Zijn beste...

Spaanse media en fans verwelkomen Wijnaldum maar zijn ook kritisch: ‘Zijn beste jaren zijn voorbij’

696
0

Ronald Koeman mag waarschijnlijk blijven bij de club van zijn dromen en dat zou normaal gesproken goed nieuws betekenen voor Georgino Wijnaldum.

Echter is het bestuur van FC Barcelona ook om wat zijn komst aangaat en zou dit niet meer alleen afhankelijk zijn van het wel of niet aanblijven van Ronald Koeman. Inmiddels zijn de media en fans in afwachting van zijn komst en wordt hij tevens van harte welkom geheten bij de club uit Catalonië.


Toch zijn er ook kritische geluiden te horen. Wijnaldum zou de beste jaren gehad hebben, zo klinkt het. Dat gaat dan met name om het fysieke aspect, denken de voetbalkranten in Catalonië en Spanje.

De fans van de financieel geplaagde club zien Wijnaldum graag naar Barcelona komen getuige de uitslag van de poll van El Mundo Deportivo. Na bijna vierduizend stemmen denkt ruim 65 procent dat het aantrekken van Wijnaldum inderdaad een goede zet is voor Barcelona. Tegelijk beseft men goed dat de club van Koeman niet anders kan dan jagen op transfervrije spelers gezien de lege kas.

Over het algemeen worden zijn kwaliteiten voluit geprezen. De kritische geluiden gaan zijn fysiek aan. Ondanks dat de voormalig PSV aanvoerder zelden geblesseerd is, is men toch huiverig voor zijn fysieke gesteldheid. ‘Hij is dertig jaar oud en als fysieke speler zijn zijn beste jaren voorbij. Hij staat mogelijk ook minuten van jongere middenvelders in de weg’, aldus de kritische geluiden aan het adres van Georgino Wijnaldum.


Facebook Comments