Home Nieuws Spaanse media bejubelen Luuk de Jong en verwachten veel van ‘de beste...

Spaanse media bejubelen Luuk de Jong en verwachten veel van ‘de beste kopper van Europa’ tegen Real Madrid

2925
0

Luuk de Jong weet momenteel te presteren voor FC Barcelona en dat mag best een verrassing worden geheten.

De spits begint namelijk te scoren voor de Catalanen en daarmee lijkt hij meteen wat criticasters de mond te snoeren. De Spaanse media waren afgelopen weken erg hard voor de spits van FC Barcelona maar de kritieken blijken vergankelijk te zijn. De Spaanse kranten smullen van de wederopstanding van Luuk de Jong en complimenteren hem met zijn vechtlust en werkethiek. Luuk de Jong werd ook in zijn periode in Sevilla al omschreven als de beste kopper van Europa en dat maakt de spits ook in Barcelona waar.

Wel krijgt Luuk de Jong veel te weinig aanvoer vanaf de zijkanten. Op dat vlak lijkt het alsof zijn medespelers gene vertrouwen hebben in hun collega want geef de Jong aanvoer vanaf de zijkanten en de spits maakt het waar. Zo ook in en tegen Granada, nadat hij een week daarvoor beslissend was op Mallorca. FC Barcelona en Real Madrid spelen deze week in Saoedi-Arabiƫ het duel om de Spaanse Super Cup en door het goede spel van Luuk de Jong verwachten de Spaanse kranten nu meer beslissend spel van de spits.

De Spaanse kranten bejubelen de Jong. ‘De eerste keer kopte De Jong de bal meesterlijk in het net, maar ging het doelpunt niet door vanwege buitenspel van Gavi. De techniek van de Nederlander was in ieder geval sensationeel’, schrijft SPORT. Het medium SPORT omschrijft de spits vanwege zijn kopkwaliteiten inmiddels als een echte ‘killer’: ‘Hij mag dan geen groot Barcelona-profiel hebben, maar in de eerste dagen van 2022 heeft hij veel monden gesnoerd. Hij blijft de professionaliteit tonen die Xavi zo van hem roemt. Hij heeft gevochten, gescoord en het team geholpen. De Jong heeft in de laatste twee wedstrijden laten zien dat hij meer kansen verdient.’

Marca respecteert de Jong in al zijn ijver en karakter. ‘Hij heeft amper gespeeld, zou volgens velen vertrekken in de winter, maar Xavi heeft nu toch een speler gevonden die veel nuttiger is dan hij had gedacht.’ De Jong heeft zo weinig gespeeld voor Barcelona dat hij bijna als een nieuwe aanwinst kan worden beschouwd, schrijft het medium Marca. ‘Vrijwel direct na zijn goal haalde Xavi De Jong naar de kant voor Memphis Depay. Luuk was de beste, maar zijn coach haalde hem eruit. Het zijn de grillen van trainers, die hier meer van begrijpen dan de rest van de stervelingen.’

Ook Mundo Deportivo is zeer te spreken over Luuk de Jong en zijn kracht om zich terug te vechten. De krant schrijft: ‘Met twee goals wil De Jong laten zien dat hij hier een plek verdient.’ De 31-jarige De Jong staat nu op drie doelpunten in Catalaanse dienst. Mogelijk krijgt hij komende woensdag een nieuwe kans, wanneer Barcelona het in de halve finale van de Supercopa opneemt tegen Real Madrid.


Facebook Comments Box