Home Nieuws Spaanse kranten lyrisch over Luuk de Jong: ‘Beste speler in de finale’

Spaanse kranten lyrisch over Luuk de Jong: ‘Beste speler in de finale’

1658
0

In Spanje is Luuk de Jong op de troon gehesen. Spaanse media zijn lyrisch over zijn prestaties.

De spits van Sevilla kan niet meer stuk met zijn belangrijke treffers in de halve en finale van de Europa League.

De Spaanse kranten Mundo Deportivo, SPORT, Marca, AS en Estadio Deportivo roemen zijn spel en prestaties. Er worden zelfs de cijfers 10 toebedeeld aan Luuk de Jong en aan coach Lopetegui. ‘Zijn beste wedstrijd in het shirt van Sevilla op het juiste moment. Een beloning voor een jaar lang hard werken. Niet alleen belangrijk vanwege zijn twee doelpunten, hij deed wat hij moest doen in alle aspecten’, aldus El Desmarque.

SPORT ziet in Luuk de Jong ‘de onverwachte held van de finale. Ondanks moeilijke omstandigheden heeft Luuk zijn kans gegrepen. Deze prestatie zal voor altijd met gouden letters in de geschiedenisboeken van Sevilla staan.’

AS wijst naar het onvoorspelbare van het voetbal en de onverwachte rol van Luuk de Jong. ‘Dit maakt voetbal zo leuk. Het hele seizoen aangevallen om zijn improductiviteit, maar De Jong bewaarde het beste voor de finale.’
Mundo Deportivo ziet een ‘weifelend begin’ van Luuk de Jong in La Liga, waarin het gebrek aan doelpunten en de overdaad aan kritiek de start van het avontuur in Spanje nog lastiger maakten.’ Maar het einde mocht er wezen, stelt de Spaanse krant.

Estadio Deportivo stelt dat Luuk de Jong als Speler van de Wedstrijd bestempeld mag worden. ‘Hij maakte er dit seizoen tien voor Sevilla, de laatste drie waren van onschatbare waarde’, doelt het Spaanse medium ook op de goal in de halve finale van de Europa League, tegen Manchester United.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here