Home Nieuws Spaanse kranten halen uit naar Memphis, Luuk de Jong ‘hangt erbij in...

Spaanse kranten halen uit naar Memphis, Luuk de Jong ‘hangt erbij in Barcelona’ en is op weg naar uitgang

3644
0

FC Barcelona speelde dinsdagavond doelpuntloos gelijk tegen Benfica en dat zint de media in Catalonië geenszins.

En dus is men in Spanje dan altijd snel geneigd een zondebok te zoeken. Na de remise tegen Benfica lijkt dat Memphis Depay te zijn. Hoewel de ploeg van trainer Xavi best aardig speelde viel één speler buiten de toon: Memphis Depay. Althans, dat is de mening van Sport en Marca. En dus krijgt Memphis er van langs. Hoewel hij niet in actie kwam, wordt ook Luuk de Jong niet gespaard.

“Misschien moet de ideale positie voor Memphis nog gevonden worden”, schrijft de Spaanse sportkrant Sport. “Memphis staat in de spits omdat er niemand anders is. Memphis is geen killer. En soms loopt hij er verloren bij in de punt van de aanval. Xavi weet dat iedereen een goal moet kunnen maken. De kansen zijn er ook, maar ze worden niet afgemaakt. Na 180 minuten is een rake penalty de schamele oogst.”

De krant heeft Memphis een vier gegeven als cijfer voor zijn optreden tegen Benfica. “Barcelona drukte voorin niet door omdat de spits de scherpte in de laatste meters miste. Hij ging niet goed om met de kansen die hij kreeg. Memphis miste het vertrouwen, waar hij normaal gesproken juist om bekendstaat.” Luuk de Jong wordt in Spanje omschreven als een speler die er maar bij hangt en daarom niet als invaller gezien wordt. De media in Spanje en met name in Catalonie, verwachten dan ook dat Luuk de Jong aan zijn laatste weken in Camp Nou bezig is en daarmee op weg naar de uitgang lijkt.

De krant AS ziet dat Xavi het tij nog niet kan keren na het vertrek van Ronald Koeman en dus klinkt er kritiek door. “De klachten van Koeman blijken terecht. Dankzij Xavi is er enthousiasme bij de fans van Barcelona, met een nieuw spelplan. Maar hij is geen tovenaar. Xavi zorgt nog niet voor goals. Koeman klaagde eerder over het gebrek aan effectiviteit bij Barcelona en dat wordt nu onder de nieuwe trainer bevestigd.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here