Home Nieuws Spaanse kranten: ‘Eindhoven historische grond’, Luuk de Jong opnieuw bejubeld in Spanje

Spaanse kranten: ‘Eindhoven historische grond’, Luuk de Jong opnieuw bejubeld in Spanje

1262
0

PSV – Sevilla FC nadert met rasse schreden en dus wordt er al volop vooruitgeblikt op de clash tussen beide clubs, die elkaar nog geen 8 maanden geleden ook al troffen in Eindhoven.

In Spanje blijken de Spaanse kranten volop te smullen van de nieuwe clash tussen PSV en Sevilla. Er is dan ook zeker weer veel gaande rondom PSV – Sevilla. Dat heeft natuurlijk van doen met de incidenten rond die wedstrijd. Het voetbalmedium AS is net als Marca nog niet vergeten wat er in februari allemaal gebeurde in en rond het Philips Stadion.

Doelman Dmitrovic werd zoals bekend aangevallen door een veldbetreder, die de Servische doelman een klap gaf. De supporter kreeg een celstraf opgelegd en is veertig jaar lang niet welkom in het Philips Stadion. Daarentegen heeft de overtreder de boete van 20000 euro al wel in zijn geheel aan PSV betaald.

Spaanse kranten zijn natuurlijk ook de prestaties van Luuk de Jong met Sevilla niet vergeten, alsmede de historische eerste winst van de Europa League in het Philips Stadion in 2006. ‘Het Philips Stadion is een waar bedevaartsoord voor Sevilla-aanhangers. Het is het stadion waar het eerste grote Europese succes werd behaald. En toevallig of niet, elke keer dat Sevilla tegen een Nederlandse club speelde, werd in dat seizoen uiteindelijk een Europese prijs veroverd’, schrijft de krant over de historie.

De regionale krant Diario de Sevilla wijst naar Eindhoven en het Philips Stadion als ‘nostalgische grond’ voor Sevilla. ‘In 2006 vond daar de grootste vreugde-explosie plaats in de historie van deze club.’

De kracht van Luuk de Jong wordt andermaal aangehaald door alle Spaanse kranten. Van AS tot Marca en van Diario de Sevilla tot Mundo Deportivo. ‘Luuk de Jong, de held van Keulen, is met zijn ervaring goud waard voor dit PSV’, wijst men naar de aanvoerder van PSV.

Sevilla kampt wel met enkele blessures en twijfelgevallen in de selectie. Wel is Sergio Ramos van de partij. De verdediger keerde deze zomer terug naar de club waar het allemaal begon voor hem. Wel zorgde Ramos er afgelopen vrijdag in Barcelona voor dat FC Barcelona met 1-0 won van Sevilla door een eigen doelpunt te produceren. Ramos liep als ware de bal achter zijn doelman.


Vorig artikelBeleid PSV wekt verbazing bij Valentijn Driessen: ’PSV zegt het één en doet het ander’
Volgend artikelBosz lyrisch | Schouten lijkt fit, opstelling tegen Sevilla wordt steeds grotere puzzel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in