Home Nieuws Spaanse krant vraagt Ronald Koeman hemd van het lijf over Xavi Simons,...

Spaanse krant vraagt Ronald Koeman hemd van het lijf over Xavi Simons, Koeman hoopt op extra jaar PSV

1496
0

De toekomst van Xavi Simons is en blijft een heet hangijzer. Vrijdag werd door FCUpdate gemeld dat Xavi Simons Paris Saint-Germain heeft afgezegd en dat er zelfs een nieuwe contract bij PSV ondertekent zal gaan worden.

Het nieuws werd gebracht in de podcast van FCUpdate maar is nog niet door PSV naar buiten gebracht. Als het aan bondscoach Ronald Koeman ligt blijft Simons in ieder geval bij PSV. De bondscoach van Oranje ziet Simons graag bij PSV spelen, minuten maken en over een jaar of over twee jaar pas naar een grotere Europese competitie verhuizen.

Simons lijkt het advies van Ronald Koeman om komend seizoen bij PSV te blijven op te volgen maar helemaal zeker is het nog niet. Paris Saint-Germain is inmiddels nadrukkelijk in beeld als vervolgstap en dus moet PSV nog steeds op haar tellen passen, is de boodschap vanuit met name Franse media. Koeman sprak in ieder geval met Simons, zo laat hij weten tegenover Spaanse media.

“Xavi belde me deze zomer om te praten over zijn toekomst”, zei de bondscoach tijdens zijn eigen golftoernooi in Barcelona, tegen de Spaanse krant Mundo Deportivo. Het medium geldt als een serieuze kwaliteitskrant in Spanje. El Mundo Deportivo volgt de ontwikkelingen van Xavi Simons bij PSV en de interesse van Paris Saint-Germain op de voet en vroeg Koeman dan ook de hemd van het lijf over alles rondom Xavi Simons, zijn ontwikkeling, sterke en minder sterke punten etc.

Koeman vertelde Simons vervolgens dat hij het beste bij PSV kan blijven, vooral met het oog op speeltijd en zijn ontwikkeling. “Het was een goede keuze om voor PSV te kiezen. Hopelijk blijft hij, omdat hij alles speelt”, is Koeman duidelijk.

Simons kwam een jaar geleden transfervrij over van Paris Saint-Germain. Naar verluidt wenst de Parijse club de transferclausule te activeren deze maand. PSG kan Simons mits de speler dat zelf wenst, deze maand tot en met 31 juli voor 6 miljoen euro overnemen. Koeman ziet het liever anders.
Een stap naar de Europese top raadt Koeman op dit moment af. “In een sterker team speelt Simons misschien niet veel. Voor een jonge speler moet je zoeken naar de beste manier om alles eruit te halen.”

Over de kwaliteiten van Simons bestaat volgens de bondscoach geen enkele twijfel. “Hij is nu al een geweldige speler en hij zal alleen maar beter worden.”


Vorig artikelNoa Lang doorstaat medische keuring met succes, presentatie laat nog enkele dagen op zich wachten
Volgend artikelRicardo Pepi in The Picture | El train has arrived in the station

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in