Home Nieuws Spaanse en Franse media ‘belonen’ Luuk de Jong en Wijnaldum met het...

Spaanse en Franse media ‘belonen’ Luuk de Jong en Wijnaldum met het cijfer 3

844
0

In Parijs is het voor Georginio Wijnaldum momenteel even minder goed toeven dan hij zich daar een half jaar geleden een voorstelling van wist te maken.

De voormalig PSV aanvoerder heeft bij zijn club Paris Saint Germain nog geen basisplaats kunnen afdwingen en dat zit de middenvelder behoorlijk dwars. Georginio Wijnaldum krijgt daarnaast met veel kritiek te maken in de Franse hoofdstad, iets wat zijn spel niet ten goede komt. Of is het juist nadersom? Feit is dat er al gesproken wordt over een verhuur aan Arsenal in de winterstop. Zowel Franse als Engelse media maken melding van Londense interesse in de middenvelder.

Dezelfde Franse media leveren ook week in week uit kritiek op Georginio Wijnaldum. Afgelopen weekend was het weer raak. Wijnaldum kreeg zelfs het cijfer 3 toebedeeld van l’Équipe. Tot op heden lijkt er nog geen geweldige match tussen Wijnaldum en Paris Saint Germain te zijn.

In Spanje geldt precies hetzelfde voor Luuk de Jong. Voor de Jong lijkt er helemaal niets goed te vallen bij FC Barcelona. Het dagblad SPORT is kritisch op Luuk de Jong wat zijn wedstrijd in en tegen Osasuna aangaat. Net als Wijnaldum krijgt ook Luuk de Jong het cijfer drie toebedeeld voor zijn optreden in Osasuna. ‘Het is nu wel duidelijk. Luuk de Jong brengt hetzelfde als een mug in de zomer: ongemak. Het is niet zijn schuld, het is de schuld van de mensen die hem haalden. Hij is geen aanvaller voor Barça.’

‘Het was heel weinig. Hij mist het talent om een aanvaller van Barcelona te zijn’, schrijft AS na Osasuna – FC Barcelona. Het Madrileense Marca drijft zelfs de spot met Luuk de Jong. ‘De bijdrage van de spits aan Barcelona was nul. Weer een gemiste kans voor de Nederlander, die Xavi nog meer argumenten heeft gegeven om in de winterse transferperiode om een nieuwe aanvaller te vragen.’ De Jong wordt met drie woorden getypeerd. ‘Traag, besluiteloos en heel timide.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here