Home Nieuws Spaanse en Engelse media vallen over elkaar heen na winnende treffer Luuk...

Spaanse en Engelse media vallen over elkaar heen na winnende treffer Luuk de Jong

1190
0

Spaanse media zijn lovend over Sevilla en Luuk de Jong na het bereiken van de Europa League finale en de winnende treffer tegen United.

De euforie onder de media en fans is groot en dat viel vandaag terug te lezen in de Spaanse kranten. ‘Sevilla blijft in de race voor een Europese titel, iets dat op dit moment geen enkele andere Spaanse club kan zeggen’, schrijft Diario de Sevilla na de uitschakeling van Atlético Madrid, Barcelona én Real Madrid in de Champions League in een stuk met de veelzeggende kop: ‘De Kolos heet Sevilla FC’.

De technisch directeur van dienst, Monchi, is verantwoordelijk voor het binnenhalen van Luuk de Jong en krijgt daar de credits voor. ‘Onder andere De Jong was een van de nieuwe spelers. ‘Sevilla is in staat pijn te lijden om het sublieme moment van vreugde te bereiken’, valt er te lezen.

Dat Luuk de Jong niet veelvuldig scoort weet men in Spanje maar als hij scoort,is het ook goed raak en vaak een belangrijke treffer. ‘Die volgende vreugde-uitbarsting was te danken aan De Jong, die zondag als invaller de winnende treffer voor zijn rekening nam.

El Desmarque gaf Luuk de Jong het cijfer 8. ‘Het hele jaar door bekritiseerd, zijn prestaties in twijfel getrokken… En dan schiet hij Sevilla met een doelpunt naar een volgende finale. Hij maakt weinig goals, maar ze zijn allemaal goud waard.’
AS wijst naar de clubs waar tegen Luuk de Jong wist te scoren. ‘Hij scoorde tegen Betis, hij scoorde tegen Real Madrid, hij scoorde tegen Atlético Madrid en hij scoorde om Sevilla naar de finale te helpen. Klein bier, toch?

De kranten en analisten in Engeland zijn zoals te doen gebruikelijk minder enthousiast. De grootmacht uit Manchester kon de klus klaren maar vergat de trekker over te halen. Waar de Spaanse media Luuk de Jong prijzen, vallen de Engelsen daar overheen en halen de historie van Luuk de Jong bij Newcastle United erbij.
De Britse media lijken het niet te kunnen verkroppen dat ‘een geflopte Newcastle United spits’, het grote Manchester United uit de finale houdt, valt er te lezen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here