Home Nieuws Southampton baalt: Cody Gakpo is voor ons een kansloos verhaal

Southampton baalt: Cody Gakpo is voor ons een kansloos verhaal

1343
0

De Engelse Premier League club Southampton ziet met lede ogen aan hoe Cody Gakpo furore maakt op het WK in Qatar.

Hoewel het slechts één kopgoal betrof die Gakpo wist te maken, maakt de aanvaller wel degelijk grote stappen in zijn ontwikkeling en dat betekent dat de kleinere Premier League clubs langzaam beginnen te beseffen dat Gakpo een onhaalbaar doel is geworden. De bomen groeien voor de kleinere en marginale Premier league clubs tenslotte niet tot aan de hemel.

Het gonst al een jaar van de geruchten rond Gakpo en dat resulteerde recent ook weer in het bezoeken van de wedstrijd Ajax – PSV door vele scouts van de helft van alle Premier league clubs. Eind augustus was behalve Leeds United ook Southampton concreet in de markt voor Gakpo. De Zuid-Engelse club realiseert zich echter dat Cody Gakpo een onhaalbaar transferdoel is geworden.

De Nederlandse scout Piet Buter, die al twaalf jaar actief is voor de Premier League-club en betrokken was bij de komst van Sadio Mané en Virgil van Dijk, maakt zich inmiddels geen illusies meer over het aantrekken van Gakpo. “Dit is voor Southampton inmiddels een kansloos verhaal. Het ging in de zomer over een bedrag rond de 35 miljoen euro. Daar mag je inmiddels minstens 20 miljoen euro bij optellen en daarmee is Cody voor ons onhaalbaar geworden.”


Vorig artikelHans Kraaij kraakt de Jong ondanks strakke voorzet: ‘Hij heeft niet het gif dat van Nistelrooij wel had’
Volgend artikelInternationale pers lyrisch: ‘Gakpo is het nieuwe wonderkind dat heel Europa gek maakt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in