Home Nieuws Søren Lerby: ‘PSV heeft mentale kracht’

Søren Lerby: ‘PSV heeft mentale kracht’

533
0

Søren Lerby doet niet mee aan de klaagzang over PSV en de koppositie. Lerby vindt PSV de terechte koploper van de Eredivisie. Volgens Lerby heeft dit meer met kwaliteit dan met geluk te maken.

“Het zijn soms mazzeltjes, maar zeker niet altijd”, beweert de Deen in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Ploegen die vaak in de slotfase winnen, hebben een soort mentale kracht. Je moet een paar spelers in de ploeg hebben die de gave hebben om aan het eind nog een keer het uiterste te geven en alles willen en ook kunnen oproepen. Het is een kwaliteit en niet zo makkelijk. Het moet soms ook een keer meezitten. Dat had Feyenoord vorig seizoen ook wel eens.”

Lerby won met PSV de Europa Cup I. “Destijds hadden we bij PSV wel het vermogen om het uiterste van elkaar te vragen”, blikt hij terug. “Winnen. Alleen daar ging het ons om. Elke training en elke wedstrijd moest alles in het teken staan van het weekeinde. Het is niet makkelijk om dat altijd te kunnen blijven opbrengen, maar belangrijk is dat er een paar spelers in de groep zijn die de ploeg daarmee aansteken. Dat soort teams wint vaak ook moeilijke wedstrijden aan het slot”, ziet Lerby parallellen met het huidige PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here