Home Nieuws Snoeiharde kritiek voor Ronald Koeman: ‘Jij hebt PSV toch ook keihard in...

Snoeiharde kritiek voor Ronald Koeman: ‘Jij hebt PSV toch ook keihard in de steek gelaten?’

46253
0

De tweede termijn van bondscoach Ronald Koeman is nog geen onverdeeld succes te noemen. Het mini-toernooi van de UEFA, de nietszeggende Nations League, gaat in ieder geval geen groot succes worden.

De beleving rond het nieuw gecreëerde toernooi van de UEFA is flink te noemen. Zowel de spelers van Oranje als die van Kroatië toonden veel passie en beleving tijdens de onderlinge wedstrijd. Dat hebben beide coaches zeker goed gedaan. Verder is het matig wat Oranje weet te brengen.

Het Nederlands Elftal krijgt veel doelpunten om de oren onder de nieuwe bondscoach. Koeman presteert nog niet met Oranje en dus volgt er kritiek. Kritiek die niet mals te noemen is als we de column van Nico Dijkshoorn in Voetbal International gade weten te slaan.

Nico Dijkshoorn is bepaald niet te spreken over de keuzes van bondscoach Ronald Koeman. De oud-speler en -trainer van PSV besloot om Jeremie Frimpong niet op te roepen voor Oranje en liet zich kritisch uit over de keuze van Frimpong om vervolgens Jong Oranje af te zeggen. Feitelijk haalde Koeman hard uit naar de speler van Leverkusen. Dat lijkt Nico Dijkshoorn op zijn beurt weer dwars te zitten.

“Dat maakt het gedrag van Koeman zo onwaarachtig”, schrijft Dijkshoorn in zijn column in Voetbal International. “Alles wat hijzelf heeft gedaan bij PSV en het Nederlands elftal – werkgevers en spelers keihard in de steek laten als er een Spaanse club belt – verwijt hij Frimpong. Ik denk dat er een tijd is aangebroken dat journalisten en het Nederlands voetbalpubliek daar niet meer in trappen”, is Dijkshoorn hard naar Koeman.

“Wat zou het ontzettend relevant zijn geweest om Koeman, na zijn nukkige gedoe over Frimpong, de volgende vraag te stellen: ‘Ronald, is dit niet precies wat jij ook zou hebben gedaan? Jij hebt PSV toch ook keihard in de steek gelaten omdat er een lullige Spaanse club voorbijkwam? We hebben toch allemaal in die documentaire gezien hoe jij reageert als ze van je af willen?”, is Dijkshoorn genadeloos hard voor Koeman.

‘Dan zit je toch ook te drammen als een kind? Wat is het verschil dan met Frimpong? Die jongen speelt al een jaar lang iedereen omver in de Duitse competitie en en jij zet hem bij Jong Oranje omdat je met een paar spelers uit het huidige Oranje zo een fijne band hebt’, besluit Dijkshoorn de potentiële vraag aan de bondscoach.

Dijkshoorn haalt niet alleen hard uit naar Koeman maar ook naar collega-journalisten, waarvan hij vindt dat ze directer moeten zijn. “Waarom stelde niemand die vraag? Waarom voeren alle bestuurders en journalisten steeds dezelfde act op? Waarom blijven we net doen alsof Ronald Koeman een geweldige coach is en waarom zegt niemand: oude glorie. Waarom zegt niemand tegen Koeman: Ruud Gullit, Sjaak Swart en jij, kunnen jullie niet lekker gaan bowlen of zo?”, aldus Dijkshoorn.


Vorig artikelFranse nummer twee concreet voor Stijn Spierings, PSV dreigt transfervrije middenvelder mis te lopen
Volgend artikelMiljoenencontract voor Sam Lammers in Glasgow, Rangers FC treft PSV mogelijk opnieuw in play-off CL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in