Home Nieuws Snoeiharde kritiek NOS analisten: ‘Ihattaren komt nooit meer in de top te...

Snoeiharde kritiek NOS analisten: ‘Ihattaren komt nooit meer in de top te voetballen’

3208
0

Het was de week van Mo Ihattaren. De middenvelder begon te praten en dat zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen in binnen- en buitenland.

De Telegraaf noteerde braaf dat wat Mo Ihattaren allemaal te vertellen had en het werd een spraakmakend interview. De middenvelder haalde uit naar alles en iedereen en keek tussen de regels door zo af en toe eens in de spiegel. Het leverde veel kritiek op afgelopen week en dat geldt ook voor de analisten van Studio Voetbal.

Rafael van der Vaart en Arno Vermeulen zijn hard voor Ihattaren. Beide NOS analisten zijn van mening dat de bal bij Mohamed Ihattaren zelf ligt en dat hij en niemand anders de zorg draagt voor zijn eigen carriere. Ihattaren blikte terug op zijn vertrek uit Eindhoven en zijn vertrek uit Genua.

Van der Vaart zegt het jammer te vinden wat er allemaal gezegd wordt over Ihattaren. “Ik vind het zo jammer allemaal. Ik vind hem zo’n geweldige speler, maar deze week stond een beetje in het teken van: hoe gaan we hem weer positief in het nieuws brengen?”, zegt hij bij Studio Voetbal op de NOS. “Ik kreeg een beetje het gevoel dat iedereen de schuld kreeg: Mino Raiola, Roger Schmidt, maar hij niet.”

Van der Vaart gaat verder: “Hij heeft zoveel talent en ik heb hem altijd beschermd, alleen het wordt nu tijd dat hij zelf opstaat en het laat zien. Want je wil toch niet zeggen dat hij bij PSV geen kans heeft gekregen?” Arno Vermeulen onderstreept de woorden van Van der Vaart, al is Vermeulen ‘in volle overtuiging’ dat het niet meer goedkomt met Ihattaren. “Deze speler komt nooit meer in de top te voetballen.”

Arno Vermeulen heeft een heldere theorie over de middenvelder. Vermeulen kijkt naar het karakter en het ‘denkpatroon’ van Ihattaren. “Hij speelt bij PSV, hij speelt een wedstrijd niet terwijl hij vindt dat hij wel moet spelen, waarna hij de volgende dag expres te laat komt. Hij gaat het niet redden. Het mag ook niet afhangen van welke trainer je hebt. Volgens mij is Schmidt een hele menselijke trainer. Ihattaren moet in de spiegel kijken. Alle b*llshit die hij in die interviews gegeven heeft moet hij vergeten”, aldus de NOS analist.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here