Home Nieuws Snoeiharde kritiek: ‘Ihattaren heeft een buitengewoon luie instelling’

Snoeiharde kritiek: ‘Ihattaren heeft een buitengewoon luie instelling’

9650
0

In het Radio 1 programma NOS Langs de Lijn werd deze week een discussie opgestart over de staat van het huidige PSV.

De analyse over PSV en de spelersgroep betrof een aantal spelers als Gakpo, Malen en Gotze maar ook Ihattaren was onderwerp van gesprek. ‘Over Ihattaren wordt voortdurend het ene na het andere gerucht de wereld ingeholpen’, analyseerde men in de uitzending van NOS Langs de Lijn van deze week.


Gast Kees Jansma lijkt zich te ergeren aan de houding en instelling van Mo Ihattaren. Of weet de journalist meer? Want de begenadigde voetballer krijgt er flink van langs van Kees Jansma.

‘Ihattaren is een apart geval en een zeer begenadigde voetballer. Dat ziet iedereen. Maar hier is een strijd aan de gang tussen trainer en speler. Dat durft niemand te zeggen maar Ihattaren heeft een buitengewoon luie instelling’, zo begint Jansma over Ihattaren. ‘Dat had hij al bij Jong Oranje bij Kees van Wonderen. Daar is hij uit de selectie gezet wegens een gebrek aan inzet. Vervolgens haalt van Wonderen hem weer terug omdat hij zichzelf weer verbeterde’, zei Jansma in de uitzending van NOS Langs de Lijn.

‘Ihattaren doet nog steeds niet, naar mijn informatie en wat ik zelf zie, alles wat een profvoetballer moet doen. Daar zit het probleem tussen de technische leiding en Ihattaren. Als je de beste wilt zijn, doe het dan ook. En als je dat niet allemaal doet, ben je de sigaar. En dat is de situatie bij PSV’, is Jansma hard voor Ihattaren.

‘Ihattaren is niet het voorbeeld van een afgetrainde topatleet. Dat bedenk ik niet, dat ziet iedereen. En iedereen ziet ook hoe goed hij is. Als die man werkelijk gaat leven voor zijn sport, wat ik verneem hij niet doet… Als hij dat wel doet is hij een topper. Iedere trainer denkt bij Ihattaren als je iedere week een tien kan halen en je haalt een zes of een zeven, moet je het maar voelen’, gaat Jansma door over de parel van de PSV jeugdopleiding die volgens de journalist daarom vaak reserve is.

Overigens bestrijdt Jansma wel dat Ihattaren recent niet ziek geweest zou zijn. ‘Dat hij nu ziek is, geloof ik onmiddelijk hoor’, aldus Kees Jansma over Ihattaren bij NOS Langs de Lijn.


Facebook Comments