Home Nieuws Smaakmaker en topspeler Xavi Simons droomt over iets waar hij wellicht dichtbij...

Smaakmaker en topspeler Xavi Simons droomt over iets waar hij wellicht dichtbij is: Het WK in Qatar

1165
0

Louis van Gaal kan niet anders dan tevreden zijn met de ontwikkeling van Xavi Simons. De middenvelder solliciteert naar veel meer dan een plaatsje in de selectie van Jong Oranje.

Simons scoort en geeft assists en maakt een pijlsnelle ontwikkeling door onder Ruud van Nistelrooij. Het talent druipt er vanaf. Zijn balbehandeling is een genot om naar te kijken en Simons koppelt techniek aan wilskracht en energie. De jonge middenvelder werd nooit eerder opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar is een maand voor de start van het WK in topvorm en is Simons dichtbij een selectie voor dat toernooi. En Simons zelf? Stiekem droomt hij van Qatar en het WK.

Simons heeft nog zeven wedstrijden om nog meer te laten zien aan de bondscoach. “Het is een droom, meer kan ik er niet over zeggen”, zegt Simons bij de NOS na zijn twee goals tegen FC Utrecht. “Om eerlijk te zijn probeer ik gewoon te presteren bij PSV. Verder laat ik het allemaal op me afkomen. Ik droom er al sinds jongs af aan van. We zullen zien wanneer het komt.”

Het kan haast niet anders of Simons is gespreksonderwerp nummer één in Zeist bij de bondscoach. Immers is hij nooit eerder geselecteerd en het WK komt dichtbij. Simons laat het rustig op zich afkomen: “Eerst presteren bij PSV. Ik hoop ervan te genieten en dan zien we wel wat er gaat gebeuren. Ik ben heel blij hier. Het team speelt ook echt goed op dit moment. Deze zege was belangrijk voor de wedstrijd tegen Arsenal”, aldus Simons. Topspeler Xavi Simons droomt over iets waar hij wellicht dichtbij is: Het WK in Qatar.


Vorig artikelXavi Simons over Messi, Mbappé en Neymar | ‘Ik ben degene die bepaalt’
Volgend artikelGuus Til ergert zich en bijt van zich af: ‘Alsof het ineens de andere kant op is gevallen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in