Home Nieuws Vitesse coach Slutsky onder de indruk: ‘PSV staat gewoon boven Ajax’

Vitesse coach Slutsky onder de indruk: ‘PSV staat gewoon boven Ajax’

49
0

Een relatief eenvoudige loting in de Champions League en het geluk van een eigen doelpunt tegen Benfica in de blessuretijd. Dat staat dit seizoen aan de basis van de internationale successen van concurrent Ajax.

Vitesse coach Leonid Slutsky is daarom onder de indruk van Ajax en zag vorige week twee grootse ploegen tegen elkaar spelen. De Rus was lovend over beide ploegen en benadrukt in zijn voorbeschouwing daarom dat PSV nog gewoon boven Ajax staat.

De coach van Vitesse is op zijn hoede voor PSV en kijkt vooral naar de aanvoerder. De Rus denkt dat de Arnhemmers de kopkracht van Luuk de Jong moeten beteugelen.

“Als wij het niveau halen van de tweede helft tegen AZ dan kunnen wij een bijzonder resultaat halen tegen PSV”, zegt Slutsky. “PSV en Ajax vormen een competitie binnen de competitie. Ajax heeft zo enorm veel kwaliteit en exceptionele talenten. Ik denk dat dit het op één na sterkste Ajax ooit is, na het team dat in 1995 met Louis van Gaal de Champions League won. En toch is PSV gewoon de koploper.”

“Dat zegt ook wel iets over dat team, dat enorm stabiel is en ook veel kwaliteit heeft”, aldus Slutsky. “Ik denk dat Luuk de Jong een van de allersterkste aanvallende koppers is in het internationale voetbal. Dat is een geweldig wapen van PSV. We hebben geprobeerd daar iets op te vinden, omdat wij eerder juist moeite hebben gehad met stilstaande situaties.”

Slutsky raakte ook onder de indruk van de backs van PSV. “Op die posities vind ik PSV sterker dan Ajax. Denzel Dumfries en Angeliño zijn offensief gevaarlijker dan de backs van Ajax en ook completer. Ze hebben een betere balans tussen aanvallen en verdedigen. PSV is gewoon een goed team, maar als we de wedstrijd lang neutraal kunnen houden, dan kan het heel interessant worden.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here