Home Nieuws Slordig spelende Dumfries en Bergwijn balen na verlies Nations League finale

Slordig spelende Dumfries en Bergwijn balen na verlies Nations League finale

27
0

Denzel Dumfries en Steven Bergwijn waren na afloop van de verloren finale zelfkritisch op hun prestatie in de wedstrijd tegen Portugal.

Denzel Dumfries speelde een ongelukkige Nations League-finale, geeft hij na afloop toe. De rechtsback was naar eigen zeggen slordig aan de bal. Er lag veel ruimte aan de rechterkant maar een lange bal aannemen blijkt soms nog steeds lastig te kunnen zijn voor Dumfries. De back beschikt simpelweg niet over de verfijnde techniek een lange crossbal steeds meteen te controleren. 


“Verschrikkelijk balen”, zegt Dumfries tegen Voetbal International over de 1-0 nederlaag tegen Portugal. “Als je ziet waar we vandaan komen en hoe we het gedaan hebben, dan baal je als een stekker dat het in de laatste wedstrijd niet lukt.”

Over zijn eigen spel was hij niet tevreden. “Bij vlagen was ik slordig aan de bal. Bepaalde ballen moesten natuurlijk beter. Ik ben kritisch op mezelf, maar we moeten ook niet overdrijven. Een finale is een wedstrijd op zich, van beide kanten was het niet hoogstaand. Maar oké, zolang er niks aan de hand is moet je gewoon doorgaan. Ik heb veel geleerd deze finale.”

Dumfries blijft positief. “Het biedt houvast dat we van van ver zijn gekomen, want we weten wat de stemming was in Nederland. Het zou jammer zijn als we dat allemaal vergeten. We hebben een fantastische reeks neergezet.”

Ook Steven Bergwijn baalde na afloop flink van de nederlaag. Bergwijn wisselde goede momenten af met slordigheden en kon opnieuw geen stempel drukken of bepalend zijn in een internationale wedstrijd.


Facebook Comments