Home Nieuws Slechtste reddingspercentage Drommel van de Eredivisie verbaast Ronald Waterreus niet

Slechtste reddingspercentage Drommel van de Eredivisie verbaast Ronald Waterreus niet

2933
0

Joël Drommel krijgt de laatste weken veel kritiek te verwerken en de vraag is of dat altijd even terecht te noemen is.

Drommel en zijn prestaties liggen duidelijk onder een vergrootglas en dat hoort er nu eenmaal bij als je de eerste doelman bij een topclub bent. Bjorn van der Doelen opperde als PSV icoon deze week al voor steun aan het adres van Drommel en daar heeft van der Doelen een punt. Toch moeten mindere prestaties ook benoemd kunnen worden en vanuit dat standpunt bezien houdt het nog niet over wat Drommel de PSV fans weet voor te schotelen.

De jonge doelman uit Bussum heeft mogelijk een grote toekomst voor zich maar tegelijk zit hij niet in de beste fase van zijn loopbaan en dat blijkt uit diverse keepersstatistieken. Drommel heeft momenteel het slechtste reddingspercentage van de Eredivisie. Dat is helaas voer voor kritiek. Het slechte percentage verbaast analist Ronald Waterreus allerminst.

Drommel noteert momenteel een reddingspercentage van 51,2 procent en dat is veruit het slechtste percentage van alle keepers in de Eredivisie. Ter vergelijking: Justin Bijlow van Feyenoord staat achtste op de ‘ranglijst’ met een percentage van 68,3 procent en Remko Pasveer domineert met een schrikbarend hoog cijfer van 96,7 procent. Dat is weer terug te zien in de twee tegentreffers van Ajax tot op heden. Waterreus is er niet van geschrokken want de analist en columnist is bepaald nog niet onder de indruk van wat hij van Drommel heeft gezien dit seizoen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here