Home Nieuws Sjoerd Mossou fileert Dick Advocaat: ‘Je kunt toch doorgaan na penalty’s tegen...

Sjoerd Mossou fileert Dick Advocaat: ‘Je kunt toch doorgaan na penalty’s tegen PSV’

894
1

AD columnist en journalist Sjoerd Mossou begrijpt weinig maar eigenlijk niets van de keuze van Dick Advocaat om de kwartfinale tegen PSV eigenlijk te laten voor wat het is.

PSV had donderdagavond namelijk geen kind aan het ADO Den Haag van Dick Advocaat. Advocaat koos er voor om niet met de sterkste opstelling te spelen en dat stuit op veel onbegrip bij Sjoerd Mossou.

“Dick heeft de witte vlag al voor de wedstrijd aan PSV gegeven”, zegt Mossou in de AD Voetbal Podcast. “Ik snap er alleen helemaal niets van. Waarom zou je als ADO Den Haag een kwartfinale in de beker weggeven? Juist voor clubs als ADO of NAC is een bekerfinale zo groot. Daar dromen supporters van en dan geef je het eigenlijk cadeau. Ik vind het onbegrijpelijk. Het zal geen invloed hebben op de populariteit van Advocaat, maar het blijft gek.”

Mossou wijst verder naar de strategie en denkwijze van Advocaat. “Je staat in de kwartfinale. Als je nog zes rondes moet en je speelt tegen Ajax of PSV, kan ik me het nog iets voorstellen. Maar je kunt toch doorgaan na penalty’s tegen PSV? Dan ben je nog maar één wedstrijd verwijderd van de finale. Waarom zou je geen kans hebben. Het was totaal niet spannend, maar een sterk ADO had best een kansje kunnen maken. Waarom niet?”

“Als trainer van PSV liet Advocaat de beker ook af en toe al lopen. Speelde PSV ook al wel eens met een B-ploeg. Blijkbaar heeft Advocaat niets met de beker. Terwijl, ‘Dickie’ met de beker in zijn handen. Ik zie het wel voor me”, aldus Mossou.


Vorig artikelIbrahim Sangaré over bijzondere treffer | Sangaré kan lach niet inhouden bij reactie van Nistelrooij
Volgend artikelRon Jans zet Joshua Brenet uit selectie Twente door gedrag rond wissel tegen PSV

1 REACTIE

  1. Heeft helemaal gelijk!
    Waardeloos…., Hoe vaak komt ADO in deze positie.
    Je kan zomaar door en tegen Spakenburg loten.
    Maakte het PSV zo wel heel makkelijk.
    Beetje de grote trainer (wat hij normaal ook is) uithangen, niet zoals het hoort…..gewoon vol voor de winst gaan…, dit is respectloos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in